România e pe locul 2 în lume la comenzi Glovo; Iată retrospectiva pe anul 2023

0
297
EURO 2020
Iată ce au comandat românii în timpul campionatului EURO 2020 prin Glovo! Berea și pufuleții se află în top

Glovo, una dintre cele mai populare plaforme de livrare de mâncare şi nu numai din lume a dezvăluit retrospectiva pe anul 2023. Cu această ocazie aflăm că România stă extrem de bine la comenzi, fiind pe primul loc în regiune şi pe locul doi mondial, după Spania.

Am mai aflat din cifrele dezvăluite de Glovo că românii sunt… „fruntaşi la bacşiş”. Aproximativ 20% dintre utilizatorii din Bucureşti lasă tips, topul celor mai darnici clienţi fiind completat de cei din Sinaia sau Turda. De asemenea, descoperim că au crescut comenzile de la supermarket cu 40% în ultimul an, iar comenzile pentru produse cosmetice au înregistrat o creştere cu 228%.

Românii s-au obişnuit şi cu comenzile cu livrare programată, apelând tot mai des la ele. Majoritatea au fost plasate la restaurante. Cea mai scumpă comandă plasată prin Glovo în 2023 a fost una de 35.000 de lei. În plus, un utilzator din Bucureşti e aşa mare fan Glovo, că a cheltuit peste 137.000 de lei pe comenzile plasate prin Glovo.

Mai există un super fan Glovo, un utilizator din Constanţa, care a plasat în medie, 3.5 comenzi pe zi. Cel mai activ curier este din Târgu Mureş, el parcurgând în acest an 30.000 de kilometri. În ce priveşte preferinţa culinară, în top se menţin burgerii, shaorma şi pizza. Bucătăria americană e pe primul loc, urmată de cea italiană şi cea orientală.

În mod interesant, românii au plasat cu 27% mai multe comenzi de peşte şi fructe de mare în 2023 şi cu 26% mai multe deserturi faţă de 2022. Cele mai active zile pentru Glovo în România sunt miercuri, joi şi vineri, în special în perioada cinei, între 18:00 şi 20:00.