a degustá

0
2581

a degustá – A mânca sau a bea pe îndelete și cu plăcere/ A recepta cu plăcere o operă de artă / A aprecia cu ajutorul gustului, mirosului, văzului și pipăitului pentru a determina călitățile unui aliment.

Noi nu mâncăm, nu halim, nu „balotăm”, un glojdim, nu înghiţim pe nemestecate. Degustam.ro e aici pentru a pune papila aia pe steroizi la treabă, pentru a spune pe bune dacă în farfurie ai o Mona Lisa sau un E Coli. Noi nu ne ferim de slang, sau de termeni gourmet, aşteptăm să fim impresionaţi de cârciumi şi bojdeuci şi ca restaurantele multi premiate să îşi merite steluţele.

Suntem în orice sclipire de polonic şi orice pui prea prăjit. Ridică nişte ouă Benedict şi suntem acolo. Suntem crema din ecler şi zahărul caramelizat de deasupra creme brule-ului. Găsim un fir de păr şi e game over, găsim orgasmul în farfurie şi vom scrie o odă ţie. Noi degustăm nu pentru că avem nevoie de mâncare, ci pentru că avem nevoie de artă. Papila noastră e cultivata cu grijă şi e mai pretenţioasă decât Roger Ebert la filme.

Poftă bună şi la plăcinte înainte!