Mulţi dintre cei care se dau cu alcoolmobilul prin Centrul Vechi al Bucureştiului ştiu că la un moment toată lumea se înghesuia la Tortilla pentru a îneca berile şi cocktailurile cu o tortilla. De atunci (2010) şi până la experienţa Oro Toro nu am mai gustat o lipie aşa bună, departe de cea pe care o ştim la shaorma. La drept vorbind Oro Toro nici nu vinde lipii, ci „wrap-uri”, învelişuri calde şi moi de aluat în care găsim, surpriză! fix carnea de burger.

Am încercat un Oro Toro Burger Wrap la Park Lake Plaza, după ce gustasem acelaşi deliciu şi la Băneasa Shopping City. Am degustat un Tabasco Chipotle, dar şi un Buffalo Wrap. O idee bună a celor de la Oro Toro a fost să taie pe din două wrap-ul, care risca să cedeze sub propria greutate şi să se împrăştie prin tava. În prima fază am fost oarecum dezamăgit că nu avem şi cartofi la meniu, ci doar onion rings, dar apoi văzând cât de săţioasă e combinaţia, am considerat acest lucru o idee bună.

Apropo, cartofi găsiţi în lipie, într-o cantitate discretă. Oro Toro este şi acum pentru mine singurul fast food care are o carne de calitate destul de bună încât să se apropie de restaurantele specializate pe burgeri. La wrap carnea e puţin mai tocată şi împrăştiată, nu adunată sub forma clasicului patty din burger. Ca atare se îmbină mai bine cu castraveţii muraţi, salată, roşiile şi sosurile.

Oro Toro Tabasco Chipotle Wrap

Pentru cei cu stomac sensibil Oro Toro Wrap cu Tabasco Chipotle poate fi o combinaţie cam extremă, mai ales că vine încă un sos peste ele, sosul Oro Toro. 3 sosuri într-o singură lipie? Puţin cam mult, dar din fericire sunt stinse cum trebuie de legume plus cartofi. Aici apare şi o chestiune de noroc (sau ghinion), fasolea roşie, care poate fi puţin zdrobită stricând puţin din vibe-ul şi feng shui-ul wrap-ului.

Mi-a plăcut maxim că picanteria vine în valuri. Prima muşcătură se lasă cu usturimi, a doua şi a treia nimic, dar pe la mijloc şi finalul mesei îţi mai pocneşte papilele taica Scoville. Am încercat şi Buffalo Wrap, ceva mai light şi ceva mai simplu. Aici chiar se respectă idea de burger de vită, cu brânză cheddar, castraveţi muraţi, roşii, salată, sos Oro Toro şi cartofi.

Oro Toro Buffalo Wrap

Brânza nu prea am simţit-o sincer să fiu, iar sosul Oro Toro pare să fie ceva pe bază de maioneză şi cred că usturoi. Recomand mai degrabă acest Buffalo Wrap celor cu stomac mai sensibil şi mai există şi varianta Oro Toro Wrap simplu. Aici mi se pare că Oro Toro fie a scris meniul greşit, fie chiar Oro Toro şi Buffalo Wrap sunt acelaşi lucru, dar cu câteva zeci de grame în plus sau minus de carne.

E bizar că arată altfel în poze. E drept că pasionatului de burger i se va părea un sacrilegiu să pui un burger în lipie, dar celor de la Oro Toro le-a ieşit bine asta. Nu cade în zona de burrito sau tortilla, ci e fix hibridul la care vă gândiţi când auziţi de burger la lipie. Vă recomand să vă luaţi şi extra inele de ceapă, pentru că Oro Toro sunt cam zgârciţi cu ele.

Timpul de aşteptare la Oro Toro din Park Lake a fost OK, pe la 5-6 minute, chiar şi spre final de program. În concluzie papilele sunt mulţumite de această dată, am încercat şi burger la lipie şi avem în general bile albe de dat. Încă aştept să mă lămuresc legat de diferenţa între wrap-uri şi vi-l recomand mai degrabă pe Buffalo, pentru că nu o să regretaţi.

Îi dăm un calificativ de 8.5 lui Oro Toro Wrap Tabasco Chipotle, iar Buffalo Wrap primeşte un 9 din 10.

Iată şi preţurile Wrap-urilor din acest articol:

  • Oro Toro Wrap: 16.9 lei/ 23.9 lei meniu cu Onion Rings şi băutură
  • Oro Toro Wrap;: 19.9 lei/ 26.9 lei meniu cu Onion Rings şi băutură
  • Buffalo Wrap: 17.9 lei/ 24.9 lei meniu cu Onion Rings şi băutură

Găsiţi restaurante Oro Toro în următoarele locaţii:

Bucureşti:

  • Park Lake Plaza
  • Mega Mall
  • Promenada Mall
  • Băneasa Shopping City
  • AFI Cotroceni
  • Vulcan Value Centre

„Sediul” este locul de unde a pornit franciza, restaurantul de gourmet burgeri Osho, aflat în Bucureşti pe Bulevardul Primăverii 19-21. Puteţi comanda produse Oro Toro şi prin Foodpanda.ro, Oliviera.ro sau eucemananc.ro.