A început Târgul de Paşte de la Craiova; Iată ce puteţi vedea acolo

0
1384

Târgul de Paşte de la Craiova şi-a deschis porţile în ultimele 24 de ore, dând startul sărbătorilor pascale pentru craioveni şi nu numai. Are loc în Piaţa Mihai Viteazul şi pe Calea Unirii şi tine între 18 şi 27 aprilie, zilnic între orele 10:00 şi 20:00.

Se găsesc acolo preparate tradiţionale şi comercianţii aduc produse artizanale şi meşteşugăreşti. Va exista o expoziţie cu vânzare de la comercianţi şi producători din ţară, dar şi o zonă cu ateliere de creaţie şi meşteşuguri de Paşte. Vor fi expuse obiecte de artizanat, produse hand made, dulciuri de casă, gogoşi, dar şi faguri, miere, propolis şi kurtos kalacs.

TÂRG DE PAŞTE

Târg de Paște, în inima Craiovei. Cu ce-i seduc producătorii autohtoni pe craioveni, ne spune colega noastră, Adriana Obrocea.

Publicată de TVR Craiova pe Joi, 18 aprilie 2019

Nu vor lipsi plăcintele de casă, ciocolata artizanală şi cele mai variate dulceţuri şi gemuri. Siropuri şi clătite sunt pregătite, alături de gogoşi şi alte bunătăţi. Evident nu lipsesc nici produsele pe bază de carne de miel, pastramă de berbecuţ la grătar şi peştele. Pâinea dospită în casă, murăturile, vinul şi tăriile completează peisajul.

Producători din diverse zone ale ţării au adus cozonac, slănină şi ouă încondeiate. Nu uitaţi că în acest weekend are loc Paştele catolic, dar şi Floriile la noi, deci startul sărbătorilor a fost dat deja. Sperăm ca şi vremea să ţină cu oltenii, deşi deocamdată pare cam frig şi înnorat.