KFC foloseşte o pâinică religioasă pentru noul său burger de Paşte, cu pui prăjit

0
1193

KFC a lansat în Marea Britanie o specialitate trăznită de Paşte, Paştele catolic evident. Este un „Hot Cross Bun Burger”, care pare să includă o pâinică cu cruce, care la noi ar fi folosită în ceremonii religioase, nu la fast food.

La catolici poate e totuşi altă abordare şi e trecut cu vederea aparentul sacrilegiu. Făcând puţină documentare, acest Hot Cross bun este o pâinică dulce şi aromată, care se serveşte de Vinerea Mare în Marea Britanie, Australia, India, Canada, Africa de Sud şi Irlanda. Marchează finalul postului, iar crucea de pe ea reprezintă Patimile şi condimentele şi aromele amintesc de cele folosite pentru îngropăciunea Mântuitorului.

Deocamdată Hot Cross Bun Burger este doar în teste, în special în restaurantele KFC din Scoţia din ce am înţeles. Feedback-ul va decide dacă rămâne în meniu sau nu. Între cele două bucăţi de chiflă se află un file de piept de pui „original recipe”, maioneză, salată şi o bucată de brânză cheddar. Văd că mai este încă o bucată de pui prăjit deasupra, deci primiţi două variante de carne.

Din păcate produsul se va putea găsi în toate restaurantele de abia din 2020, acum vând loc doar teste în anumite locaţii. La drept vorbind e uşor să faci aşa ceva acasă, cu o pâinică dulce de la biserică, maioneză, o foaie de salată, cheddar şi nişte pui prăjit cumpărat de la KFC.