Ajută copiii şi familiile lor prin donaţii de 2 euro la fundatia pentru Copii Ronald McDonald

0
346

Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald a demarat o campanie de awareness pentru a strânge donaţii ce ajută fundaţia să îşi desfăşoare activitatea. Această organizaţie ţine familiile împreună, oferind cazare gratuită părinţilor pe durata spitalizării celor mici. Am fost informaţi în această săptămână că fundaţia îşi extinde posibilitaţile de donaţie existente până acum.

Începând din această lună puteţi face donaţii recurente în valoare de 2 euro printr-un SMS la numărul scurt 8845, cu textul FAMILIE. În plus pe site-ul fundaţiei (www.rmhc.ro/doneaza) puteţi dona orice sumă doriţi, existând opţiunea de a alege susţinerea lunară. Principalul finanţator al fundaţiei este McDonald’s, iar lanţul american de restaurante oferă clienţilor posibilitatea de a îşi arăta suportul, invitându-i să doneze cash la casele de marcat din restaurante, în cutii speciale sau contacless prin cardul bancar.

Fundaţia se află în Ramânia de 22 de ani şi are ca activitate principală susţinerea celor două Case Ronald McDonald din Bucureşti şi Timişoara. Acolo au fost cazaţi aproape 21.000 de părinţi pe durata spitalizării copiilor lor. Anul viitor, Fundaţia va construi o a treia Casă în Iaşi. Va fi amplasată în curtea spitalului Sfânta Maria. Avem de-a face cu un proiect unic, în zona Moldovei, care va aduce cazare pentru încă 1000 de persoane în fiecare an.Spre construcţia sa vor fi alocate o bună parte din fondurile disponibile.

În perioada 16-22 noiembrie, cu ocazia McHappy Day, compania McDonald’s susţine fundaţia cu câte 1 leu din costul fiecărui Happy Meal vândut în ţara noastră. Angajaţii din restaurantele McDonald’s au susţinut de asemenea proiectul, strângând donaţii în valoare de peste 500.000 de lei din restaurantele McDonald’s pe durata campaniei. Casa Ronald McDonald din Bucuresti a fost inaugurată pe 16 noiembrie 2003 în curtea Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală. Are 16 camere şi a cazat peste 11.000 de părinţi şi copii din toate colţurile ţării.