Burger King a lansat burgerul fără chiflă, cu jumătate de kilogram de carne

0
1870

Burger King se ţine de lansări trăznite chiar şi când lumea stă mai mult în casă, decât la restaurant. E drept că noul său preparat a ajuns într-o ţară în care pandemia nu mai e o problemă de mult, Japonia. Acolo a debutat One Pound Beef Burger, care e fix ce spune numele: un Whooper cu o grămadă de carne.

Acest burger care pare ideal pentru cei care ţin dieta keto sau pe cea carnivoră a lui Joe Rogan şi Jordan Peterson include 499 de grame de carne şi costă de 3 ori cât un Whopper normal. Se găseşte doar în Japonia pentru început şi nu are chiflă. Aşa ceva avem şi în România şi am văzut asta la un restaurant din Bucureşti numit Stadio. În general un burger fără chiflă se numeşte „naked burger” şi e pentru cei care vor să savureze un preparat delicios, dar care ţin şi o dietă strictă, având sensibilitate la gluten sau evitând făinoasele.

În loc de pâine, acest Extreme Super One Pound Beef Burger include salată, sos, brânză cheddar, roşii, castraveţi muraţi. Pare să fie un cvadruplu whopper, având în vedere că primiţi 4 chiftele de carne. Costă 13.45 dolari, de peste 3 ori cât un whopper clasic. Preparatul a debutat vineri, pe 20 noiembrie şi este primul burger fără chiflă din Japonia. În total monstruozitatea cântăreşte 508 grame şi eşti recompensat cu nişte stickere speciale dacă ai curaj să comanzi acest burger.

Din păcate disponibilitatea e limitată la doar 2 săptămâni şi expiră pe 3 decembrie. Dar staţi liniştiţi pentru că atunci revine Maximum Super One Pound Beef Burger, adică fix aceleaşi sandviş, dar… cu chiflă. Acea versiune se vânduse în iulie 2020. Ar fi interesante nişte valori nutriţionale…