McDonald’s anunţă noi produse vegetariene/vegane din gama McPlant

2
1491

În ultima vreme se vorbeşte mult despre alternative vegane şi vegetariene ale preparatelor de tip fast food, iar mai toate lanţurile mari de restaurante s-au aliniat trendului. Printre ele se numără şi McDonald’s, care acum vrea să lanseze un o gamă dedicată sub numele de McPlant. Avem detalii mai jos.

McDonald’s şi-a anunţat cu câteva zile în urmă intenţia de a lansa burgeri pe bază de plante, dar şi alternative din plante pentru carnea de pui. Se vor regăsi inclusiv pe sandvişurile pentru micul dejun. Analiştii estimează că piaţa alternativelor la carne ar putea valora 140 de miliarde de dolari până în 2029. McDonald’s a testat deja un burger din imitaţie de carne Beyond Meat în Canada, deşi încă nu e foarte clar cu cine se va dezvolta gama McPlant.

McDonald’s intră cam târziu pe această piaţă, deoarece Burger King, White Castle şi Dunkin Brands Group au deja burgeri din substitut de carne pe piaţă. Grupul american are de gând să facă lansări limitate pe pieţe de test începând cu anul 2021. Linia McPlant ar putea acoperi şi sandvişurile de mic dejun, care de obicei aveau carne de pui, ouă şi slănină, toate înlocuite cu alternative din plante. Se lucrează şi la McNuggets din plante şi la un Big Mac din proteină de mazăre, năut şi linte.

Alte noutăţi anunţate de Mc includ noi chifle rumenite şi o nouă tehnică de pregătire la grătar pentru burgeri, plus extra arome pentru preparatele de pui din meniu. În septembrie debutaseră Spicy Chicken Nuggets, care au avut succes. Acum urmează un sandviş Crispy Chicken în 2021, lansat în SUA pentru început. Sunt pregătite şi noi ambalaje pe le care vedeţi în prima poză de mai sus.