Am degustat noul meniu Pizza Hut 2018: între popcorn în supă, burger modest şi desert superbun

4
4098

Pizza Hut a anunţat la finalul iernii un nou meniu, regândit pentru restaurantele sale principale din Bucureşti. Încă de atunci m-a intrigat faptul că au coaste, burgeri şi câteva deserturi noi. Noul meniu a fost gândit împreună cu chef Nico Lontras şi e promovat agresiv în Promenada Mall prin postere pe uşă rotativă a mallului, dar şi un poster gigantic atârnat la scara rulantă. Dacă merită interesul vostru aflaţi mai jos.

Din ce ştiu acest nou meniu se află doar în mallurile Plaza România, Bucureşti Mall, Promenada şi Mega Mall. Ceva îmi spune că găsiţi bunătăţile şi la restaurantele de la Universitate şi Dorobanţi. Spun asta pentru că am văzut burgeri şi la Universitate la Pizza Hut încă de anul trecut. Să vedem totuşi ce ne rezervă Pizza Hut Promenada.

Ambianţa

Nu o să insist prea mult pe ambianţă, pentru că toate Pizza Hut-urile sunt la fel. Cam asta e ideea unei francize de altfel. Mizează pe deschidere, pe apropiere, pentru că nu au pereţi sau spaţii de separare prea mari. Multe mese de lemn, şansa de a vedea mereu chelnerii şi chiar a vedea şi în bucătărie, deci deschiderea e maximă. Şi nu vezi asta doar la interiorul restaurantului, ci şi din afară.

Trecând pe lângă Pizza Hut-ul din Promenada vezi lejer toţi clienţii, câte mese sunt libere, chelnerii mişunând şi cam ce degustă lumea. Păcat de amplasare în acest mall, dar şi în Park Lake, unde restaurantele Pizza Hut sunt undeva înghesuite în spatele food court-ului. La Promenada eşti fix lângă sala de fitness şi un loc cu sushi. Avantajul de a fi retras e şi că locul e ceva mai liniştit.

Restaurantul e destul de mititel totuşi şi oarecum înghesuit, culoarele dintre mese nefiind prea mari. Dacă aleargă şi un junior pe acolo e mai greu să treci. Am remarcat şi că media de vârstă e foarte mică, adolescenţii şi tinerii de 20+ fiind pasionaţi de Pizza Hut. Parcă se auzea şi ceva muzică, deşi nu îmi amintesc exact ce. Problema cu lipsa de pereţi e că auzi tot zumzetul mallului şi zonei de food court.

Servire

Servirea e de nota 10 la Pizza Hut. Una dintre cele mai vii amintiri pe care le am despre Pizza Hut e una de acum 10 ani, când eram la Pizza Hut Universitate şi chelneriţa a zis domnişoarei cu care eram de vreo 12 ori să îşi mute poşeta de pe scaun să nu i se fure. Şi a întrebat dacă e totul OK şi ne mai poate aduce ceva de vreo 9 ori. Amabil spre super enervant…

Fast Forward spre 2018, când un băiat subţirel, tras prin inel, tinerel şi destul de plin de energie ne-a servit. S-a mişcat rapid, a servit întâi domnişoara şi a reuşit să convingă bucătarul să modifice burgerul. În primul rând l-a făcut fără unt şi apoi a adăugat şi jalapenos. În general lanţurile fast food sunt refractare la modificări, deci thumbs up aici. A adus mereu comanda rapid, fie că e vorba de limonada, burger, apă sau desert.

Amabilitatea era next level, nici chiar „poftiţi dumneavoastră domnule”, dar nici chiar exagerat de colocvialul „ce mai faci, cum a fost ziua ta”, cum mai aud uneori în Uber. Şi aici evoc iar o amintire bizară. Eram în Pizza Hut Sun Plaza cu 2-3 prieteni care ziceau bancuri porcoase şi nu s-au oprit când domnişoara a început să ne pună tacâmurile. Auzind grobianismul tânăra s-a fâstâcit, a lăsat tacâmurile la margimea mesei şi dusă a fost. În loc să le pună în faţa fiecăruia.

Nu mai e cazul de aşa ceva.

Băutura

Am comandat o limonadă cu fructul pasiunii şi una clasică. Cea clasică a fost tunată: brown sugar, apă plată la temperatura camerei, fără prea multe lămâi, fără sâmburi dacă se poate. Chelnerul a respectat cerinţele perfect. Limonada cu fructul pasiunii a fost la nivel de Hard Rock Cafe, suficient de dulce, suficient de aromată, dar cu prea multă gheaţă, aşa că din două-trei sorbituri ai terminat-o.

Ce e drept poţi comanda mai puţină gheaţă (sper).

Mâncare

La mâncare lucrurile au fost mai complexe: am comandat o supă de roşii cu feta şi popcorn. Floricelele de porumb ţin loc de crutoane, după cum probabil aţi intuit. Supa e pregătită cu roşii, ceapă, usturoi, morcov, ţelină şi oregano şi busuioc din belşug, plus puţină brânză feta. Cumva mi s-a părut picantă, dar la limita de tolerabilitate. Popcornul i-a făcut textura din untoasă crocantă şi dizolvarea popcornului în crema de roşii şi feta a fost genială.

Dar staţi, nu deveniţi prea încântaţi şi bucuroşi, pentru că vine felul 2, adică quesadilla cu carne de curcan. Aici o dăm cu thumbs down, această quesadilla fiind la fel de slabă ca şi cea pe care am mâncat-o la Oro Toro-ul de la Promenada. Quesadilla pare blestemată în locaţia asta… Aici a fost prea subţire, prea fără carne, prea cu brânză şi prea uscată. Practic vreo 3-4 triunghiuri de cocă, ardei, ceapă, condimente, filigrane de curcane şi brânză. Am avut şi două sosuri la alegere, unul de usturoi şi unul Samourai.

Am completat meniul cu un burger, un Texas Burger, cu sos Samourai, brânză Cheddar, salsa de roşii, nachos, chiflă cu susan şi unt aromatizat. Susanul s-a pierdut pe drum şi după cum se vede în poze chifla e cam uscată. Mă gândesc că era o chiflă cu susan şi unt ca tipologie şi când companioana mea de masă a cerut fără unt, au trecut la un soi de ciabatta, sacrificând şi untul şi susanul.

Oamenii chiar au pus nachos în burger, pentru extra crocănţime şi toate ingredientele promise au fost la posturi. Mi-a plăcut maxim că au servit cartofii făcuţi chipsuri, în loc de clasicii wedges şi french fries de care m-am săturat deja. Salsa şi brânza au fost excelente, carnea fragedă, dar chifteaua m-a lăsat cu un gust de burger făcut în casă, de carne fiartă cumva, mai degrabă decât o carne premium Angus de burgerărie clasică.

Măcar era destul de well done, dar din nou gustul de fiertură era bizar. Poate mi s-a părut mie, pentru că la fiecare muşcătură burgerul avea alt gust, pe măsură ce descopeream sosurile/ umpluturile de la interiorul burgerului. Cantitatea de cartofi a fost super generoasă.

Şi iată-ne ajunşi şi la desert. Chiar dacă am fost tentat să îmi iau o negresă cu popcorn, am zis că am mâncat destul popcorn în acea supă. Ca atare am ales un Peanut Butter Jar, care o să te doară la portofel la 18 lei, dar credeţi-mă că merită. De departe cel mai bun preparat al zilei, el vinde într-un borcănaş, un soi de variantă miniaturală a celui de Nutella. Înăuntru aveţi turtă dulce pisată, unsă cu unt de arahide şi dulceaţă de afine, acoperite cu iaurt, iar deasupra un topping de frişcă (probabil Hulala din comerţ, nimic fistichiu), acoperit cu miere, sirop de mango şi fructul pasiunii.

Acestea 3 din urmă nu prea le-am simţit, dar am simţit din plin combo-ul de dulceaţă de afine, unt de arahide şi turtă dulce. Probabil e vorba despre Felix aici ca unt de arahide, pentru că e mai crocant şi sărat şi nu are acea textură groasă şi alunecoasă a lui Calve. Excelent desert, dar nu abuzaţi şi nu mâncaţi rapid, altfel se lasă cu greaţă. Musai de stins cu o apă plată.

Concluzii

Pizza Hut e departe de „doar o pizzerie” cu noul meniu. S-au aventurat în zona burgerilor, unde mai au de lucru, dar fac supe şi deserturi foarte bune. Deja eram fanul lava cake-ului de la ei şi îmi plăceau şi pastele lor. Au şi flatbread acum, pan pizza şi rămâne să încerc şi coastele lor Barbeque, Sweet Chili şi tacos. Mă intrigă faptul că au pesto burger, ceva ce vezi rar şi la burgerării.

Am apreciat experimentele cu popcorn, sos Samourai, chipsuri de cartofi şi unt de arahide, semn că e adevărat că un chef şi-a vârât nasul pe aici. Am resimţit şi zonele unde au tăiat din costuri: gheaţă multă, unt de arahide Felix, frişcă Hulala, carnea de vită mai „de casă”, popcorn în loc de crutoane (OK, poate aici au cheltuit cu 0.000001 bani mai mult decât la crutoane) şi zgârcenie cu carnea de curcan la quesadilla.

Servirea a fost de manual HoReCa, dar ambianţa e prea deschisă pentru o persoană cu anxietate să zicem. Te văd toţi şi îi vezi pe toţi, fără pereţi şi separeuri, cel puţin la Pizza Hut Promenada. Am auzit perfect discuţia unor adolescenţi, dar şi a unei familii care avea o rudă bolnavă. Asta îţi cam strică pofta de mâncare… Vă recomand desertul şi supa cu mare căldură şi sper să vedem o îmbunătăţire a cărnurilor.

Preţuri şi amplasare:

Pizza Hut Promenada se află în Promenada Mall, pe Calea Floreasca 246B, cu program de la 10.00 la 23.00.

Preţuri:

  • Limonadă fructul pasiunii: 17 lei
  • Limonadă clasică: 14.5 lei
  • Apă plată: 7 lei
  • Supă de roşii cu feta şi popcorn: 13 lei
  • Texas Burger: 28.5 lei
  • Quesadilla cu curcan: 21.50 lei
  • Peanut butter jar: 18 lei