Am fost la Knossos și am luat masa la cel mai fancy restaurant din Creta

0
800

🍽 Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou episod din „Jurnal din Creta”. Astăzi pornim pornim către palatul Knossos, apoi vom lua masa la cel mai fancy restaurant din Creta.

Palatul Knossos

În ciuda faptului că palatul a fost excavat cu un secol în urmă, există încă multe întrebări pe care cercetătorii le au despre palat și despre oamenii care au locuit în el.

De exemplu, cronologia palatului este o chestiune de dezbatere academică. Construcția palatului pare să fi început în jurul anului 1950 î.Hr., deși este posibil să fi existat structuri înainte de acesta. Acest „prim palat” (cum este numit uneori) a fost deteriorat (probabil de cutremure) în jurul anului 1700 î.Hr. iar deasupra lui a fost construit un al doilea palat.

Cu toate acestea, de curând, oamenii de știință au pus sub semnul întrebării cât de extins a fost deteriorat acest „prim palat”, scriu cercetătorii Colin Macdonald și Carl Knappett într-un capitol al cărții „Intermezzo: Intermediacy and Regeneration in Middle Minoan III Palatial Crete(se deschide într-o filă nouă) ” (Școala britanică din Atena, 2013).

Lucrările publicate în cartea lor ridică posibilitatea ca mai degrabă decât un „prim” și „al doilea” palat, să fi existat mai multe faze de renovare și schimbare care au avut loc pe o perioadă de secole.
Palatul Knossos (Knosós) se află lângă orașul modern Heraklion (Irákleion) de pe insula Creta.

Numele real al oamenilor care au locuit în palat este necunoscut. Sistemul de scriere minoic nu este descifrat, iar numele „Minoici” provine de la Arthur Evans, care credea că a găsit palatul „Regelui Minos”, un rege mitic cretan care se presupune că a construit un mare labirint în Creta. Astăzi, arheologii știu că regele Minos probabil nu a construit acest palat.

Mâncarea

Ajuns la Peskesi am luat loc pe terasă, iar de cum am văzut meniul și am observat că toate produsele sunt „Farm to table” mi-am zis că am ajuns în locul potrivit. Din tot meniul am ales o plăcintă cu vită și brânză, plus o caracatiță cu piure de legume și sos din vin alb.

Plăcinta cu vită

A venit acompaniată cu un sos simplu de roșii. De cum am tăiat aluatul am observat că este unul de tip foietaj, crocant, iar de cum l-am tăiat am fost năpădit de arome. Interiorul era compus din bucăți fragede de vită, felii de roșie și brânză. Am fost plăcut impresionat de frăgezimea cărnii și echilibrul gustului. Pot spune că este cel mai bun preparat mâncat în Creta.

Caracatița

Am primit un tentacul sănătos, pe un piure de legume, iar totul era acompaniat de un sos din vin alb. La acest dish mi-a plăcut prospețimea și frăgezimea caracatiței. Piureul a fost cremos, dar a avut un gust cu care nu eram obișnuit. A fost cel mai surprinzător piure de legume mâncat, pentru că nu am putut descifra ce legume are la bază. Atât vă pot spune despre acest episod pentru că vă las să-l vizionați.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!

🟢 SITE: Peskesi – Αυθεντική Κρητική Κουζίνα https://peskesicrete.gr/el
🟣 INSTAGRAM: https://instagram.com/peskesi?igshid=YmMyMTA2M2Y=
🟡 ADRESĂ: Kapetan Charalampi 6-8, Iraklio 712 02, Greece
☎ TELEFON: +30 281 028 8887

#Restaurant #grecia #romania
#food #timisoara #bucuresti
PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239