Am încercat mâncarea de la unul dintre cele mai frumoase restaurante din România, Roca Brună

0
1036

🍽 Ziua bună dragilor și bine v-am găsit la un nou vlog pe canal! Astăzi m-am mândit să mergem împreună la piața Obor din Arad, unde o să degustăm niște mici, iar apoi o să vă prezint unul dintre cele mai faine restaura te din țară.

Piața Obor

Ajuns în piață, nu mi-a luat mult până să simt mirosul micilor, așa că m-am îndreptat direct către tarabe. Am avut de ales între doi comercianți, iar câștigătorul a fost „La Porumbelul, care avea mititei XXL la numai 5 lei bucata. Am luat frumos doi mici și m-am grăbit pentru a vedea dacă-s peste cei din Obor (București). La prima vedere micii chiar au fost XXL iar ca gust pot spune că au fost destul de echilibrați. Mi-a plăcut că grataragiul i-a gătit corect și au rămas zemoși. Totuși nu m-au dat foarte tare pe spate așa că i-am clasat abia pe locul cinci în topul micilor. Până acum primele trei locuri au fost ocupate de Piața Obor (București), La Ciotoianu (Popești Leordeni) și cei de Matra(pe aceștia i-am gătit chiar eu).

Roca Brună

După ce am terminat cu „piața” am pornit către Roca Brună care se află la aproximativ 40 de minute, în direcția Deva. Ajuns la locație mi-am dat seama că restaurantul este de fapt un conac proaspăt reabilitat. Mi-a plăcut că restaurantul dispune de o terasă cu un view superb. M-am așezat la masă și am început să inspectez meniul. Concluzia a fost ca meniul este destul de compact, pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. Eu am ales un starter care se numește „De pus pe pâine”, iar la main course un „Piept de rață cu texturi de păstârnac, gel de zmeură cu rubarbă și sos demi-glace cu vin roșu”.

De pus pe pâine

Starter-ul a fost compus dintr-o salată de vinete, cremă de brânză cu ardei copt și untură de mangaliță cu jumere și boia. Salata de vinete a fost ușor condimentată, iar partea faină la aceasta a fost faptul că au folosit iaurt, din ce cred eu, pentru că a fost extrem de cremoasă. Cremei de brânză parcă-i mai trebuia puțin ardei copt pentru că gustul brânzei cam acoperea acea dulceață cu puțin fum a ardeiului. Cât despre untură, pot spune că este prima dată când o mănânc în versiunea asta și nu prea m-am dat pe spate.

Pieptul de rață

A venit acompaniat cu texturile de păstârnac, gelul de rubarbă și demi-glace-ul cu care practic m-a dat pe spate instant. Pieptul a fost gătit mediu, tind să cred că la sous-vide, iar partea asta este de apreciat pentru că nu i-am spus nimic ospătarului. Piureul de păstârnac a fost dulceag și puțin afumat, am regăsit prin farfurie și un fel de biscuite tot din păstârnac care avea și alune prin el, iar cel mai interesant pentru mine a fost acel gel de rubarbă care avea textura perfectă. Per total mi-a plăcut faptul că totul se apropia de UMAMI, gustul cel mai complex din gastronomie, iar când am văzut că acest dish a costat numai 69 de lei m-am bucurat și mai tare. Acest piept a fost aproape de 10, cum a luat Nadia Comăneci.

Servirea

Ospătarul a fost de un 10 imaculat, sper să citească acest articol pentru că m-a dat pe spate cu amabilitatea lui. A avut grija de masă tot timpul și nu ne-a lipsit absolut nimic.

Concluzia

Acest restaurant este perfect dacă vrei o experiență minunată de luat masa în inima naturii și pe lângă asta dorești și un trip. Mâncarea a fost foarte bună iar prețurile au fost extrem de decente.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră.

🟢 SITE: http://www.rocabruna.ro/
🔵FACEBOOK:https://www.facebook.com/rocabruna.ro
🟣 INSTAGRAM: https://instagram.com/roca.bruna?igshid=YmMyMTA2M2Y=
🟡 ADRESĂ: Valea Domneasca Nr. 627
🟤 MAIL: [email protected]
☎ TELEFON: +40 728 943 399

#restaurant #RocaBruna #Arad #romania
PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239