Am încercat un mix grill tradițional sârbesc la restaurantul Salas din Vârșeț (Serbia)

0
289

🍽 Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou daily vlog din Serbia! Sunt în ultima zi în Serbia, așa că vreau să mergem împreună la celebra grădină zoologică din Belgrad, insula Ada și să luăm cina la restaurantul Salas, cea mai bună variantă de luat masa dacă nu găsești loc la restaurantul Dinar.

Grădina zoologică Belgrad

Am pornit dis de dimineață către grădină, aici puteți să veniți și cu mașina, parcarea costând 100 de dinari pe oră. Intrarea costă 550 de dinari, iar în acești bani poți vedea în jurul a 210 specii de animale.

Grădina se întinde pe 7 hectare, deci o să stai cel puțin 2 ore, cam atât am stat și eu. Trebuie să-ți spun că trebuie să stai bine și cu condiția fizică pentru că totul este făcut în cetatea fortificată, deci o să ai parte de urcușuri și coborâșuri printre tot felul de animăluțe.

Și pe lângă toate acestea, grădina zoologică este și una dintre cele mai vechi din sud-estul Europei, deschizâdu-și porțile în anul 1936.

Insula Ada

După ce am terminat cu grădina, m-am îndreptat către insula Ada. Aici parcarea te costa cam 400 de dinari pe zi. Am rămas surprins de dimensiunea acesteia, având în vedere că este una artificială. Aici găsești locul perfect de recreere, mai ales dacă stai mai multe zile în capitala Serbiei. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la această insulă au fost plajele, da, ați citit bine, datorită acestor plaje în anul 2008 a fost supranumită Marea Belgradului.

Restaurantul Salas

După plecarea din Belgrad, m-am gândit să poposesc puțin și în Vârșeț pentru a lua masa. Prima variantă aleasă a fost celebrul restaurant Dinar, dar din păcate n-am avut noroc pentru că aveau o masă liberă abia peste 4 ore, deci n-am mai stat la povești pentru că muream de foame.

În ajutorul meu a sărit Tripadvisor, și în 5 minute am găsit un restaurant tradițional, super liniștit, cu o terasă superbă. Partea cea mai faină la acest restaurant este că poți să plătești în dinari, euro sau lei, iar minusul este că acceptă doar cash.

Eu mi-am ales să mănânc un mix grill tradițional, o salată shopska, plus niște gomboți. Platoul a fost format dintr-o mini pleskaviță, cârnați cu multă boia, cotlet de porc la grătar și pui învelit în bacon.

Ceea ce mi s-a părut interesant a fost faptul că aproape toate aceste produse m-au dus cu gândul la Ungaria pentru că aveau destul de multă boia, iar pleskavița avea în compoziție acea pastă de ardei pe care o folosim la gulaș.

După ce am terminat cu platoul am așteptat ceva timp desertul pentru că ospătarul a uitat puțin de comanda mea, dar totusi a meritat așteptarea. Porția a fost formată din 3 gomboți iar în mijlocul lor au avut gem de prune.

La acești gomboți mi-ar fi plăcut ca acel pesmet în care sunt înveliți să fie mai crocant. Per total pot spune că acest restaurant este varianta perfectă pentru luat masa în Vârșeț, cazul în care îți dorești un local liniștit.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră.

🔵 FACEBOOK: https://www.facebook.com/Restoran-Salas-Vrsac-233032612843/
🟣 INSTAGRAM: https://www.instagram.com/salas.vrsac/
🟡 ADRESĂ: Karađorđeva 9, Vršac 26300, Serbia
🟠 MAPS: https://g.page/Salas9?share
☎ TELEFON: +381 63 380830

#Restaurant #Salas #Vrsac

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239