Am mâncat burgerii de la UNTOLD la Bucureşti prin Tazz Republic şi iată impresii

0
873

Ştiu, e de abia luna aprilie şi mai e mult până la UNTOLD în august. Până atunci poţi aduce gustul festivalului de la Cluj-Napoca la tine acasă prin programul Tazz Republic. Acesta este o program ce creează restaurante virtuale pentru cele care sunt disponibile doar în oraşe îndepărtate şi nu au ajuns la tine în zonă. Aşa restaurantul tău preferat din Timişoara îşi aduce mâncarea la Braşov, iar pizzeria ta favorită din Constanţa are preparate la Craiova. Iar eu pot mânca cei doi burgeri UNTOLD la Bucureşti. Zis şi făcut şi avem detalii mai jos.

Tazz Republic

Tazz Republic are 6 branduri virtuale, extinse în aplicaţia Tazz în 11 oraşe din România. Ei pregătesc un total de 25 de branduri virtuale până la final de an. UNTOLD Magic Burger a avut o extindere de acoperire şi de la Cluj ajunge în 8 oraşe din ţară, după parteneriatul dintre UNTOLD şi Tazz demarat în 2021. La Bucureşti meniul său include doi burgeri şi cartofi prăjiţi sau wedges. Hai să vedem cum stau cu gustul şi livrarea.

Livrare:

Livrarea se face de undeva din Sudul Capitalei, undeva în 40-50 minute în cazul meu, prompt, cât să fie burgerii calzi încă şi la fel şi cartofii. Cutii negre cu branding UNTOLD, ca la festival. Au ajuns puţin zburătăciţi burgerii, recunosc.

Burgeri:

Untold Magic Burger

Untold Magic Burger şochează pentru că… e negru. Are o chiflă neagră cu seminţe şi la interior găsim vită Black Angus, maioneză verde cu trufe, sos tartar cu castraveţi muraţi şi o roşie cam tăvălită. Chifla de aici a suferit la transport, a fost serios mototolită. Avem baby spinach şi un sos pe care chiar l-am simţit, faţă de burgerul Fusion, unde era pus mai cu măsură. Avea ceva de sosul secret de la Big Mac-ul de la McDonald’s, aducea şi acele frunze de Baby Spinach şi o carne de vită de bună calitate.

Include şi o felie de caşcaval şi sincer nu am simţit prea mult trufele în ecuaţie. Chifla avea o aromă aparte care pare a fi creată pentru a se completa cu vita Angus de aici. E o carne foarte fină, fără zgârciuri, făcută mediu, fără granularitatea de la Burger King sau lipsa de expresivitate de la McDonald’s (Big Mac, Big Tasty). Are ceva-ul restaurantelor mari de burgeri de la noi, de la Vivo sau Hard Rock Cafe.

Nu reuşesc să mă hotărasc dacă am identificat iz de Big Mac sau iz de muştar în sosul cel secret, dar de trufe… nu prea. Nu că ar fi rău, era o mică şansă să fie greţos dacă se făcea abuz de trufe. Bonus: porozitate chiflei face că sosul să o pătrundă bine de tot şi să păstreze bine aroma de vită Angus. Simt că îi trebuia şi ceva acid, iar aici teoretic intra roşia, dar ea săraca nu a supravieţuit drumului.

Untold Fusion Burger

Acest burger Fusion îţi fură privirea prin nuanţele aprinse, în special chifla care a devenit roz în cazul preparatului meu. Chifla pare una cam basic, nimic ieşit din comun (ieftină, din comerţ), dar chifteaua de imitaţie de carne e realizată din soia, sfeclă şi mazăre. Avem parte şi de maioneză vegetală cu trufe, sos tartar cu castraveţi muraţi şi o roşie mai aproape de sos decât de starea naturală.

Textura chiftelei e foarte reuşită, are consistența necesară pentru a păcăli că ar fi carne. Se bate cu ce a făcut Burger King cu plant-based-ul său. E un burger foarte light şi simplu, cu puţină maioneză şi sos tartar, pentru gust. Am văzut şi ceea ce pare a fi nişte baby spanac, dar şi o felie de caşcaval vegetal. Nu e deloc înecăcios, faţă de alţi burgeri din plante, e săţios şi foarte light, foarte uşor îţi pică. Păcat de chiflă şi de roşie, care nu a scăpat întreagă.

Cartofi:

Cartofii wedges şi cei french erau congelaţi, ca să fie clar din capul locului. Erau acoperiţi cu condimente verzi, care le dădeau oarecare gust. Nu erau excesiv de săraţi, cei wedges erau încă pufoşi, iar cei french erau tăiaţi gros. Nimic special de zis, decât că nu prea mai sunt plăcuţi de mâncat după ce trec 20 minute de la livrarea lor. Dacă îi prinzi calzi merg. Am uitat să zic: cantităţi foarte generoase!

Concluzie:

Cred că aţi prins ideea: restaurantul tău preferat dintr-un oraş ajunge în alt oraş prin Tazz. În cazul meu, am resimţit aroma lui UNTOLD în confortul casei mele din Bucureşti. Centrul mirosului e profund legat în creier cu cel al amintirilor şi un miros poate declanşa o amintire. Asta e baza întregii industrii a parfumurilor. Aromele de aici sunt de UNTOLD şi asta e până la urma marele WIN. Pe ambii burgeri îi recomand, pe cel cu vită pentru calitatea cărnii şi sos şi pe cel vegan pentru chifteaua reuşită din soia, sfeclă.

Chiftelele şi cartofii, dar şi roşiile sunt ceva ce aş schimba. Atenţie la preţ, costă 40 lei un burger fără cartofi! Dar măcar livrarea e gratuită şi aveţi şi 10 lei cadou cu codul „untoldaprilie” în coş. Ar fi drăguţ să putem comanda şi sosuri pe viitor şi eventual şi alte garnituri, ca inele de ceapă.

Puteţi comanda aici: TAZZ (10 lei cadou cu codul „untoldaprilie”)