Angus Mega Steak Show aduce o friptură de 1.7 tone la Sibiu: taur Angus la proţap

0
1662

Sibiul îşi continuă evenimentele asociate programului Regiune Gastronomică Europeană, cel mai nou fiind Angus Steak Mega Show, care va avea loc la Muzeul Astra. E vorba despre o friptură de 1.7 tone, un taur la proţap pe care îl vedeţi putea admira şi degusta la muzeu.

E vorba despre carne de vită Premium Angus, care va fi gătită în cadrul unui show culinar live, de care se va ocupa chef Radu Zărnescu. Publicul va putea degusta preparatele şi se va promova astfel consumul de carne de calitate, produsă şi gătită local şi cât mai bio posibil. Taurul de 1.7 tone este adus de la ferma Karpaten Meat Group, o fermă sibiană care a devenit tot mai populară în ultimii ani, fiind cunoscută pentru vita Angus de calitate pe care o furnizează.

Carnea Angus este populară la nivel mondial pentru calitatea sa şi gustul său deosebit, fiind obţinută din bovine cu o genetică ideală, crescute cu ingrediente naturale, pe păşuni româneşti. Pe lângă evenimentul Angus Steak Mega Show mai are loc la Sibiu şi a doua ediţie a evenimentului „Hai la Masă! Reţete demult uitate, reţete redescoperite”, care se va desfăşura în Piaţa Mică sâmbătă şi duminică.

Acolo accentul se va pune atât pe gastronomia locală, mai ales preparate din zona Sibiului. În acest weekend mâncăruri tradiţionale româneşti vor fi preparate de către bucătarii locului, iar sâmbătă între orele 18 şi 20 reţetele vor fi reinterpretate de 4 chefi apreciaţi ai celor mai celebre restaurante din Sibiu.