Au început înscrierile la Arena Bucătarilor, ediţia 12, competiţie pornită de Selgros

0
1224

Arena Bucătarilor, o competiţie culinară locală prestigioasă a ajuns la ediţia cu numărul 12. Selgros Cash & Carry, iniţiatorul său a dat startul înscrierilor pentru ediţia 2022, ea fiind adresată atât bucătarilor care reprezintă unităţi gastronomice, dar şi juniorilor care urmează o formă de învăţământ cu profil gastronomic.

Arena Bucătarilor este deja o competiţie renumită, destinată bucătarilor profesionişti, care au şansa de a îşi etala creativitatea şi a se duela pentru un loc pe podiumul gastronomiei romaâneşti. Concursul are 3 etape: cea preliminară, semifinalele şi marea finală. Ultimele două vor avea loc în cadrul centrului gastronomic Arena Bucătarilor, din incinta Selgros Braşov. Pentru a se înscrie în competiţie, concurenţii vor trebui să pregătească un preparat de bază, care include 3 ingrediente impuse de organizatori, să completeze formularul de înscriere de pe site-ul Selgros Romania şi să încarce fotografii cu preparatul.

De asemenea vor trebui să încarce şi un video cu principalele etape de preparare. Perioada de înscrieri se încheie pe 1 iulie 2022. Robert Hellwagner, CEO Selgros România, a declarat:

„Unul dintre pilonii principali ai Selgros vizează susținerea dezvoltării gastronomiei românești. Competiția Arena Bucătarilor reprezintă angajamentul nostru de a crește noi generații de profesioniști, de a aduce în prim plan cele mai moderne tehnici de gătit și, implicit, de a ridica pasiunea culinară la rang de artă. În calitate de partener de încredere pentru profesioniștii din domeniul HoReCa, recunoaștem importanța excelenței operaționale pentru specialiștii în gastronomie, iar scopul nostru este să le oferim permanent servicii profesioniste, produse de calitate și o sortimentație extinsă care răspunde tuturor nevoilor”.

Semifinalele pentru seniori se vor desfăşura pe 16 noiembrie. Atunci cei 16 semifinalişti vor lupta pentru un loc în finală. Câştigătorul va fi decis în cadrul finalei de pe 17 noiembrie, în aceeaşi zi când se va desfăşura şi competiţia dedicată juniorilor.

Cine se află în juriu?

A XII-a ediție a concursului Arena Bucătarilor va fi jurizată de nume importante din lumea gastronomică, maeștri în arta culinară: Ioan Florescu, Cornelia Ghișoi, Jakob Hausmann, Ciprian Nicolescu, Cristian Dumitru, Victor Melian și Emanuel Mocan. Cei mai buni dintre concurenți vor avea ocazia să câștige premii substanțiale în bani oferite de Selgros, precum și premii de la partenerii evenimentului.

Premiile sunt substanţiale, vin de la Selgros, sub formă de bani, dar şi premii acordate de partenerii evenimentului. Arena Bucătarilor se desfăşoară încă din 2010 şi este organizată şi găzduită de Selgros. Standardele au crescut an de an, aşa mult încât Arena Bucătarilor a ajuns să fie afiliată competiţiei internaţionale „Les Chefs en Or” organizată de grupul Transgourmet.

Mai multe detalii despre competiţie aveţi aici.