Maraton de Gastronomie Arena Bucătarilor 2021 în scop caritabil: Selgros donează peste 2000 de meniuri gătite de chefi

0
711

Cunoscuta competiţie Arena Bucătarilor, ediţia 2021 va avea şi un element caritabil. Astfel Selgros Cash & Carry va dona peste 2000 de meniuri gătite de chefi reputaţi către persoane şi familii aflate în dificultate din judeţul Braşov.

Ediţia din acest an a Arenei Bucătarilor capătă şi un element de proiect de responsabilitate socială. Evenimentul are loc pe 19 şi 20 octombrie în centrul gastronomic Arena Bucătarilor din incinta Selgros Braşov, unde o echipă de 15 chefi bucătari pregăteşte peste 2000 de meniuri.

„Având în vedere situația socială generată de pandemie, am decis să punem în acest an competiția Arena Bucătarilor sub semnul pasiunii pentru oameni și pentru bine. Împreună cu toți acești chefi minunați, membri ai juriului Arena Bucătarilor sau premianți ai concursului, ducem pasiunea pentru arta culinară la un alt nivel, cel al întrajutorării și al conștientizării nevoii de acțiuni comune și concrete. Selgros își continuă atât misiunea de a ajuta la dezvoltarea gastronomiei, cât și cea de a veni în sprijinul comunității”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

Selgors se va ocupa de asigurarea produselor necesare pentru prepararea meniurilor, dar şi partea de logistică. Printre bucătari care vor găti la eveniment se număra Ioan Florescu, Cornelia Ghișoi, Ciprian Nicolescu, Victor Melian și Antoine Beaini. Aceştia au zeci de ani de experienţă şi numeroase medalii internaţionale. Lor li se alătură tineri bucătari premiaţi la concursuri naţionale şi internaţionale: Daniel Buzea, Bogdan Cozma, Cristian Dumitru, Mihaela Ruxanda, Emanuel Mocan, Alin Barabancea, Daniel Nistor, Silviu Gido, Paul Timofte și Sorin Porancea.

Competiţia Arena Bucătarilor este organizată şi găzduită de Selgros începând din anul 2010. Este un eveniment în care bucătarii profesionişti îşi etalează talentul culinar, creativitatea şi se duelează pentru un loc pe podium.

Începând cu anul 2013, ,,Arena Bucătarilor’’ este afiliată competiției internaționale ,,Les Chefs en Or’’, organizată de grupul Transgourmet. Din 2018, concursul se desfășoară în incinta Centrului Gastronomic Arena Bucătarilor, construit inclusiv în acest scop lângă magazinul Selgros din Brașov.

Evenimentul este transmis live pe pagina de Facebook a Selgros România şi canalele de social media ale partenerilor, cu hashtagul #FiecareDintreNoiFaceDiferenta.