Auchan România organizează Târgul de Vinuri până la 1 octombrie 2019, cu 300 de sortimente de vinuri în cele 33 de magazine ale sale

1
919

Auchan Retail România a anunţat organizarea unui Târg de Vinuri între 18 septembrie şi 1 octombrie 2019. Cu această ocazie vor ajunge în cele 33 de magazine ale lanţului francez din ţara noastră 300 de sortimente de vinuri, dintre care 246 sunt produse în România.

Conform reprezentanţilor Auchan, vinurile seci domină în preferinţele de consum ale românilor. Astfel, acest tip de vin va ocupa şi cea mai mare parte din oferta târgului, adică o proporţie de 60%. În clasament intră şi vinurile demiseci, demidulci şi cele dulci. În cazul în care vă întrebaţi, ponderea de vinuri roşii, albe şi roze este aproximativ egală.

Merlot-ul ocupă 4 poziţii în top 10 al celor mai calitative vinuri româneşti, conform informaţiilor de la retailer. Atenţie şi la punctaje, vinurile fiind notate între 80 şi 100 de puncte. Cele mai galonate sortimente vor primi în magazinele Auchan o „insulă” dedicată şi vor fi marcate cu punctajul obţinut. Vinurile roşii seci domină topul 10 la acest capitol.

Ca struguri folosiţi pentru vinurile de top, Merlot se află în primele 10, iar apoi Cabernet Sauvignon. Sunt incluse şi vinuri din Republica Moldova, iar punctele anterior menţionate sunt acordate de Vinul.ro. Chardonnay are la rândul său un loc în top, cu un vin românesc, iar cel mai mare punctaj a fost acordat unui vin de tip Fetească Neagră.

Pe lângă vinurile de larg consum, veţi avea ocazie să găsiţi şi unele licori de la crame mai mici, artizanale, care de obicei nu au expunere aşa mare în comerţ. Va exista şi un program de degustări pe care îl puteţi consulta pe www.auchan.ro. Vestea bună e că puteţi comanda şi acasă aceste vinuri, prin serviciile de livrare. Se mai pot cumpăra şi damigene, sticle, desfăcătoare, dopuri speciale şi alte produse asociate artei vinului.