Barilla pregăteşte un rival pentru Nutella, crema de ciocolată Pan di Stelle

0
1651

Oricât de bun vi s-ar părea Fineti, nu se va compara niciodată cu Nutella. În acest moment celebra cremă de alune şi cacao nu prea are rival pe piaţă, dar Barilla vrea să provoace această supremaţie, lansând propria pastă de ciocolată la anul.

Barilla este mai degrabă cunoscută pentru pastele sale şi produsele de panificaţie, precum pâine prăjită ambalată. O să fie o sarcină extrem de grea detronarea brandului Nutella, care deţine 54% din cota de piaţă între cremele de ciocolată de pe glob. Noul produs se numeşte Crema Pan di Stelle, o variantă lichidă a prăjiturelelor cu steluţe cunoscute ale acestui brand.

Dacă Nutella de la Ferrero este produsă pe bază de ulei de palmier (provocând ceva controverse privind nocivitatea sa), ei bine Crema Pan di Stelle este produsă pe bază de ulei de floarea soarelui. Include şi cu 10% mai puţin zahăr, doar alune de pădure din Italia şi cacao obţinut fără a afecta negativ natura. Va include şi bucăţele de prăjituri Pan di Stelle, pentru un feeling extra crocant.

Nutella are vânzări de 2 miliarde de euro pe an şi este un colos greu de oprit. Ferrero pregăteşte propriul atac la Barilla şi după mini bastoanele cu ciocolată B-Ready, vor apărea şi biscuiţi umpluţi cu Nutella. În cazul în care vă întrebaţi, pe locul 2 după Nutella la nivel global este Cokokrem, al firmei turceşti Yildiz Holding, o cotă de piaţă de 2%.

Borcanele de Pan di Stelle se vor vinde doar în borcane de 330 de grame. Costul ar fi de aproximativ 10 euro per kilogram.