Târgul de Crăciun de la Bucureşti îşi deschide porţile pe 30 noiembrie; Bradul a fost deja montat

4
2295

După inaugurarea târgului de Crăciun de la Sibiu, e momentul ca şi Capitala să fie învăluită de spiritul festiv. Acesta se va manifesta odată cu debutul Târgului de Crăciun din Piaţa Constituţiei, care va fi inaugurat pe 30 noiembrie. Bradul ar fi fost deja montat şi poate fi admirat mai jos.

Au mai fost montate şi căsuţele la care vom regăsi comercianţii, care vor aduce preparate tradiţionale şi produse de artizanat. Târgul de Crăciun din Capitală va fi deschis între 30 noiembrie şi 26 decembrie 2018, în Piaţa Constituţiei. Intrarea este liberă şi vor fi organizate spectacole şi concerte, iar peste 100 de căsuţe cu preparate tradiţionale se vor afla acolo pentru pofticioşi.

Există şi o zonă gastronomică specială cu mâncare românească, pentru că tot suntem în plin sezon de Centenar. Cei mici se vor bucura de Casa Magică a lui Moş Crăciun, acolo unde chiar Moşul îi va aştepta cu daruri. Vor mai fi amenajate şi un carusel pentru cei mici, un patinoar în aer liber şi chiar o iesle pentru a pune în scenă naşterea Domnului. Bradul de Crăciun este înalt de 30 de metri şi a început să fie decorat deja.

Vizitând târgul de anul trecut, pot să vă spun că vă puteţi aştepta la o aglomeraţie uriaşă acolo şi preţuri cam piperate pentru preparatele tradiţionale (deseori cu 10-15 peste magazine). Veţi putea degusta sorici, cârnaţi, murături direct din butoi, ciorbă de burtă, costiţe la grătar şi bea suc cald de mere, vin fiert sau palincă. Nu lipsesc sarmalele, ciocolata de casă şi multe alte bunătăţi tradiţionale.

Ştiu că anul trecut au cântat în special ansambluri corale şi populare, dar şi Tudor Gheorghe, pe o scenă destul de impresionantă.

Sursa foto 1/ Sursa foto 2 (Dragoş Toader)