Cum arată tortul de 1 milion de dolari, care cântăreşte 120 de kilograme

0
752

În cazul în care vă întrebaţi pe ce se mai pot cheltui milioane de dolari în ziua de azi, răspunsul cel mai improbabil este… un tort. Creaţie marca Debbie Wingham, tortul de mai jos cântăreşte 120 de kilograme şi are exorbitantul preţ de 1 milion de dolari.

Este inspirat de lookul unei mirese arabe şi are detalii foarte realiste ale chipului său. Debbie Wingham este printre cei mai scumpi designeri din lume. Creaţiile sale trec des de pragul de 10 milioane de dolari. Produce şi rochii acoperite cu diamante, care pot costa şi 45 de milioane de dolari. Acum a intrat şi pe piaţa produselor de cofetărie, cu acest tort, numit “Lulwa”.

Mai este cunoscut şi drept “Mireasa de 1 milion de dolari”. Uriaşa prăjitură imită o mireasă arabă în mărime naturală, fiind decorată cu 1000 de perle comestibile, dar şi 2000 de flori, tot comestibile. Pentru realizarea acestui preparat a fost nevoie de 50 de kilograme de fondant, 1000 de ouă şi zeci de kilograme de ciocolată. Debutul său a avut loc în Dubai în cadrul Bride Show 2018.

Pentru a ajunge la exorbitanta sumă sunt folosite şi 5 diamante albe de 2 carate, care acoperă anumite părţi ale acestui preparat. Sculptura feminină mai include şi 20 de kilograme de ciocolată belgiană şi pentru a crea chipul, silueta s-a folosit prăjitură cu orez expandat. Dacă ar fi desfăşurat fondantul său, ar acoperi peste 1.5 kilometri.