Burger King anunţă planul de extindere şi relansare din România, Europa Centrală şi de Est

1
2376

Aflam încă de la finalul lui 2018 că Burger King se pregăteşte să revină în România, dar şi în Europa Centrală şi de Est. Au început să apară primele lansări şi avem şi planurile BK pentru 2019.

Pentru început a fost deschis la Praga cel mai mare restaurant al său din Cehia. Intenţia lanţului american de restaurante pe bază de burgeri este de a ajunge la 200 de restaurante noi în următorii câţiva ani. Pe lângă locaţiile flagship vor exista şi chioşcuri self service, cu care veţi interacţiona prin intermediul telefonului mobil.

Burger King se află pe piaţa din Cehia din 2008 şi are deja 23 de restaurante acolo. Planul este de a deschide încă 11 restaurante în Cehia în 2019 şi de a ajunge la 100 de unităţi în următorii ani. În România mai există un singur BK, la Aeroportul Henri Coandă, din Otopeni. Este operat în franciză, dar este disponibil la secţiunea Plecări, după Check-in.

Noile locaţii vor debuta prin intermediul dezvoltatorilor de restaurante AmRest, cu sediul în Polonia. Acea companie operează şi KFC, Pizza Hut şi Starbucks, având 2015 restaurante în 26 de ţări. Pentru perioada următoare BK vizează deschiderea de restaurante în Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria şi România. Aşteptăm cu nerăbdare să degustăm nişte Whopper ca la carte la noi, mai ales că întotdeauna mi s-a părut mai gustoasă chifteaua de carne de la BK versus McDonald’s.

Aşteptam revenirea francizei americane la Timişoara la vară între timp.