Burger King revine în România din 2019, cu noi restaurante

1
11788

Am fost mereu fan al celor de la Burger King, în perioada când au avut restaurante la noi. Din păcate lanţul american a vândut burgeri la noi doar între 2008 şi 2012, retrăgându-se apoi de pe piaţa locală. Ei bine se pare că sunt gata să revină.

Aş pune asta pe seama schimbării mentalităţii românului şi a felului în care mănâncă şi percepe burgerul. A crescut fenomenul de street food, o sumedenie de pizerii şi shaormerii s-au reorientat spre hamburger şi cred că în câţiva ani burgerul va bate shaorma. Aflaţi că AmRest, grupul care deţine Burger King la nivelul Europei Centrale şi de Est a făcut anunţul de revenire pe piaţa noastră.

Cine este totuşi ahtiat să încerce un Whopper o poate face la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, dar doar după checkin la plecări. AmRest operează 40 de restaurante Burger King în Polonia, 14 în Cehia, 2 în Slovacia şi 1 în Bulgaria. Este totul pe bază de franciză şi AmRest mai operează şi branduri precum KFC, Pizza Hut sau Starbucks.

În România Burger King ajunsese la 8 unităţi şi personal am fost cel mai des la cea din Cora Pantelimon. Hamburgerii lor de la acea vreme erau foarte mari, în comparaţie cu orice se oferea pe piaţa de la noi. Cartofii nu erau la înălţimea celor de la McDonald’s, dar erau peste cei de la KFC. Aveau şi shake-uri foarte gustoase, mai „ciocolătoase” decât cele de la Mc, dacă pot spune aşa.

Aşteptăm cu nerăbdare să revină Whopperul la noi.