Târgul de Ţară la Ignat şi Tradiţii de Iarnă sunt cele mai noi atracţii la Sibiu

0
1310

Cei care vizitează zona Dumbrava Sibiului în această perioadă vor avea ce face în weekendul care urmează. Muzeul ASTRA a anunţat organizarea în perioada 15-16 decembrie a evenimentelor „Tradiţii de Iarnă ASTRA” şi „Târgul de Ţară la Ignat”. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

Aceste două evenimente sunt destinate introducerii vizitatorilor în atmosfera sărbătorilor de iarnă, în stil neaoş. Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este gazda acestor manifestări, care includ ateliere culinare, colinde, obiceiuri, meşteşugari care îşi expun produsele şi multe altele. De la servirea de slănină cu pită şi ceapă, până la lebăr şi caltaboş proaspăt, toate vor fi onorate cu degustări.

Satul de altă dată este invocat ca atmosfera aici, iar în fundal se vor auzi colinde tradiţionale. Pe masă se află şi cârnaţi, jumări, tobă şi evident pomana porcului, plus mult aşteptatul şorici. Degustările se vor realiza în cadrul atelierelor gastronomice. Tot acolo veţi afla cum se prepară bucate tradiţionale ca la carte de la Dan Limbasan, care lucrează cu carnea de porc fină, carne de Mangaliţa.

11 interpreţi de muzică populară vor anima tot, plus o trupă de teatru şi 5 ansambluri vocal-instrumentale. Pe 15 decembrie, sâmbătă între orele 10:00 şi 16:00 au loc demonstraţiile culinare pentru Ignat. La ora 13:00 are loc spectacolul de teatru „Crăciun cu zăpadă”, organizat de Teatrul Mic din Sibiu, acolo unde actorii vor aborda tema sărbătorilor de iarnă.

Duminică pe 16 decembrie între orele 10:00 şi 16:00 au loc demonstraţii culinare legate de Ignat, iar la 12:00 va fi un concert de vioară, orgă, saxofon, plus colinde sibiene şi din alte regiuni.

Sursa foto