Burgerii cu Halloumi de la Burger King au un succes neaşteptat

1
1665

Unul dintre lanţurile de fast food pe care le regret cel mai mult după ce au părăsit România este Burger King. E drept că poţi mânca burgeri de la ei, dar doar la aeroportul Henri Coandă, după checkin. Între timp în Suedia, Burger King a lansat sandvişuri cu Halloumi, care au un succes neaşteptat.

Deja în ultimul an tot mai multe restaurante au încercat să propună alternative fără carne, vegetariene sau vegane ale preparatelor lor. De la KFC la McDonald’s şi Domino’s toţi îşi încearcă norocul cu acest segment în creştere. Burger King are un hamburger numit Halloumi King Burger în Suedia şi se dovedeşte a fi foarte popular acolo. Include o felie de halloumi bine prăjită, maioneza, salată, roşii şi ceapă.

Deja în Marea Britanie zeci de fani au solicitat lansarea acestei versiuni de burger şi în Regat. Brânza folosită la acest preparat provine din Cipru, iar pe lângă hamburger a debutat şi ceea ce putem numi doar un „sub” gen Subway. E un sandviş numit „Extra Looong”, cu o chiflă cu susan, două felii halloumi şi inele de ceapă prăjită. Apare şi un sos de sweet chili şi salată.

Am văzut că multe restaurante care servesc burgeri oferă şi variante fără carne, dar de obicei primim o chiftea vegetală sau o mixtură între ciuperci, năut şi fasole roşie. Halloumi este o alternativă, deşi nu e un produs vegetarian, fiind totuşi brânză. Ştiu că la Modelier în Bucureşti am văzut pentru prima oară burger cu halloumi în loc de carne şi a fost delicios. Totul e să fie bine prăjit halloumi-ul.