Domino’s adaugă o pizza pentru vegani în meniul său

0
1492

După modelul McDonald’s şi KFC, Domino’s Pizza a început să analizeze piaţa meniurilor vegetariene şi vegane. După o analiză atentă a scos o pizza vegană, care se regăseşte acum în meniul său din Noua Zeelandă. Avem detalii mai jos.

Lanţul de pizzerii a inclus în meniu o pizza cu brânză vegană, oferta fiind disponibilă pe o perioadă limitată. Dacă cererea va fi suficientă şi produsul va fi apreciat de public atunci pizza vegană ar putea rămâne în meniu. Compania motivează decizia sa pe baza faptului că unul dintre cele mai mari trenduri din industria alimentară este cel al produselor care nu folosesc carne şi produse animale

Pentru a realiza noul meniu, Domino’s colaborează cu compania din Auckland Angel Food, care furnizează o brânză specială vegetală. Aceasta este fără colesterol, fără gluten, fără soia şi fără alune sau nuci. Mozzarella de acest tip este realizată din apă, ulei de floarea soarelui şi amidon din mazăre şi porumb modificate, plus sare, zahăr, sare minerală, extract de drojdie, guma vegetală şi acid citric.

Are şi acid lactic şi colorant (caroten). Decizia de a oferi o pizza vegetariană a fost luată după ce un sondaj pe pagina de Facebook a companiei a înregistrat o dorinţă puternică a publicului pentru un astfel de preparat. Rivalii neo zeelandezi de la Hell Pizza au vândut 5500 de pizza vegane doar în ultima lună, semn că e loc pentru aşa ceva pe piaţă. Noile pizza Domino’s sunt cunoscute ca „Vegan Vegorama” şi „Vegan Veg Trio”.

Ingredientele includ ciuperci, broccoli, fasole, porumb şi ananas, plus jalapenos în funcţie de preferinţe.