Calif-Condimental a fost cumpărat de către grupul arab Peeraj, cel mai mare francizor din România

0
3416

Tranzacţia toamnei şi poate a anului la capitolul fast food-uri autohtone îi implică pe cei de la Calif. Aflăm astăzi că lanţul Calif-Condimental a fost vândut către grupul arab Peeraj, cel mai mare proprietar de francize din ţara noastră. Acesta a preluat controlul Calif şi şi-a declarat scopul de a dubla reţeaua sa de restaurante.

Peeraj a preluat 75% din acţiunile Calif-Condimental şi doreşte să ajungă la 16 restaurante în 2018. În acest moment reţeaua are doar 7 unităţi sub acele două branduri şi bănuiesc că Punct Calif rămâne în exteriorul acelui business, ca brand separat. Dorinţa Peeraj este de a deschide 11 unităţi noi până la final de an şi mă gândesc că vizează mallurile, acolo unde Calif nu avea restaurante încă.

Calif-Condimental lua naştere în 2010, sub îndrumarea a 3 antreprenori locali: Radu Tănase, Bogdan Jantea şi Alexandru Stoichitoiu. Peeraj dispune de o cantitate mare de lichidităţi, după ce a cedat franciza magazinului de încălţăminte CCC către firma sa mamă, la suma de 33 de milioane de euro. Grupul arab are la noi 100 de magazine sub diferite branduri.

Tranzacţia pentru preluarea Calif ar fi implicat 1 milion de euro. 75% din titluri au fost preluate de către Arora Vinod, cetăţean indian, care deţine şi 45% din acţiunile Peeraj. Personal aştept clarificări cu privire la integrarea sau nu a Punct Calif în aceste planuri şi mai ales în ce locaţii se deschid noile restaurante.