A început Oktoberfest Braşov, ajuns la ediţia a zecea; Vă aşteaptă 2 corturi uriaşe

0
6540

După Cerbul de Aur, oraşul Braşov va avea un nou influx de turişti, de această dată cu ocazia lui Oktoberfest 2018. Oktoberfest a ajuns la ediţia numărul 10 şi va fi mai festivă ca oricând. Totul a început chiar astăzi, cu o paradă a trăsurilor şi fanfarelor şi ţine până pe 16 septembrie.

Evenimentul se desfăşoară la fostul stadion municipal din cartierul Bartolomeu. Au fost pregătite şi concursuri şi surprize pentru participanţi, cu 10.000 de premii promise. Veţi putea degusta o bere nouă special creată pentru această ediţie Oktoberfest, un Marlzbier, dar şi preparate culinare inspirate de bucătăria germană. 10 formaţii germane vor asigura antrenul, începând de la 11:00 dimineaţa şi până seara.

A fost pregătit şi un parc de distracţii pentru cei mici, o zonă de suveniruri şi toate acestea se află în două corturi uriaşe, plus terasele din zonă. Ele pot găzdui peste 11.000 de persoane. Anul trecut au participat în total 350.000 de persoane, iar în acest an totalul ar putea trece de 500.000 de persoane. Oktoberfest Braşov are şi altă onoare şi anume cea de a fi membru fondator al Asociaţiei Organizatorilor de Oktoberfest, care va avea sediul la Viena şi acolo va fi promovat Braşovul la nivel turistic.

Revenind la noi, veţi putea degusta cârnăciori bavarezi, cartofi săseşti, varză bavareză şi salate săseşti. Berea germană nu lipseşte, cu zeci de sortimente din Germania şi preţuri între 16 şi 20 de lei per sticlă, dar si sortimente locale. Trebuie spus şi că acele două corturi au tematici diferite: cortul „Kronstadt”, care abordează istoria Brasovului, cu un decor adecvat. Aici preparatul principal este „raţa pe varză bavareză roşie”, pregătit de chef Liviu Preda.

Al doilea cort se numeşte „Weisen” şi este inspirat de cortul Oktoberfest din Munchen. Are 3200 de metri pătraţi şi 6000 de locuri la mese. Acesta ar fi cela mai mare cort întins vreodată la Braşov. Pe lângă mâncarea germană, veţi putea degusta preparate ungureşti, româneşti sau săseşti. Organizatorii au pregătit şi un draft special de bere care umple 6 halbe de câte un litru, în doar 6 secunde.

Sursa foto