Cântecele Munţilor, festival tradiţional din Sibiu reuneşte gastronomia cu dansurile populare

0
1403

Am scris în multiple rânduri despre programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019, iar acum în acest program se încadrează şi festivalul Cântecele Munţilor. Se va desfăşura luna viitoare şi reuneşte preparate tradiţionale, cu dansuri şi porturi populare.

În meniu se vor afla şi preparate internaţionale precum zurek-ul sau raţa confiată, dar şi sushi şi pui teriyaki. Noi plusăm cu tochitura ţărănească la ceaun, gustarea boierului şi alte bunătăţi locale. Cântecele Munţilor ajunge la ediţia cu numărul 43 în acest an şi va aduce la Sibiu peste 600 de artişti. 13 ansambluri din ţară şi-au confirmat participarea, dar şi artişti din Polonia, SUA, Rusia, Ucraina.

În cadrul festivalului au loc 3 evenimente gastronomice. Meniul serii include gustarea boierului, tochitura ţărănească la ceaun cu mămăliguţă şi salată de murături. Apoi vine plăcinta de casă cu măr, ţuica şi apa. Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” va interpreta dansuri tradiţionale din Transilvania, Oltenia, Moldova. Seara dedicată obiceiurilor româneşti are loc pe 1 august, ora 20:00.

Se va desfăşura la Restaurantul Cămara Boierului al Hotelului Hilton din Sibiu. Preţul unui meniu este de 70 de lei de persoană. Manifestările continuă pe 4 august, la ora 14:00 cu un prânz tradiţional japonez, la acelaşi restaurant. Acolo ansamblul Kizunna va prezenta 3 feluri de sushi, pui teriyaki şi curry japonez, dar şi desert Shiratama Dango. Preţul este de 60 de lei de persoană.

Seara tradiţională poloneză are loc pe 5 august 2018 şi închide festivalul cu supa zurek, raţa confiată şi topinambur, sau plăcinta cu măr şi sos de coniac. Acest eveniment se va desfăşura la Restaurantul Grand Hotel de la ora 21:00, preţul fiind de 60 de lei de persoană.

Sursa foto