Constanţa devine kilometrul zero al bucătăriei turceşti odată cu „Anatolian Food Festival”

2
1871

Anatolian Food Festival, festival de mâncare turcească a poposit deja la Iaşi şi Bucureşti şi acum se îndreaptă spre Constanţa, localitate cu o populaţie măricică de turci şi tătari. Aceştia se vor simţi ca acasă la festival, dar nu numai ei, ci şi pasionaţii de mâncăruri cu influenţe orientale. Evenimentul se desfăşoară între 27 şi 29 iulie.

Veţi putea admira dansuri şi meşteşuguri otomane, vedea obiceiuri şi degusta preparate orientale. Totul se petrece în Pavilionul Expoziţional şi mai este cunoscut acest eveniment şi drept Festivalul Turcesc. Pe parcursul a 3 zile o expoziţie culinară va ilustra priceperea turcilor în ale mâncărurilor. Se începe dimineaţa la 10:00 şi se încheie la ora 22:00. 40 de standuri cu bunătăţi vă aşteaptă, de la şuberek şi plăcinte gozleme la kebab, baklava, rahat turcesc, tantuni şi kadaif.

Toate se „sting” cu cafea şi ceai turcesc, şerbet Hurrem şi limonadă otomană. Vă veţi putea da frâu liber creativităţii prin atelierele de creaţie artistică specifice culturii Imperiului Otoman. Spre exemplu puteţi participa la ateliere de caligrafie, ebru (arta turcească a picturii pe apă şi marmorare a hârtiei), dar şi decorarea cu henna. Cei mici vor avea o zonă dedicată lor, iar de partea muzicală se ocupă formaţii locale, atât de muzicală vocală şi instrumentală, cât şi de dans.

Anatolian Food Festival este realizat de către Fundaţia Tuna, care promovează cultura turcească prin toate aspectele sale deosebite. Fie că e vorba de bucătărie, folclor, muzică, meşteşuguri şi arta gastronomică. Până acum festivalul a ajuns la Ploieşti, Bucureşti, Iaşi, Cluj şi mai nou şi la malul mării. Între dervişi rotativi şi bunătăţi turceşti fanii culturii orientale se vor simţi excelent.