Caravana “Alege Oaia” poposeşte la Iaşi, cu multe produse tradiţionale locale

0
382

Scriam zilele trecute de faptul că târgul special “Alege Oaia” şi-a deschis porţile în weekendul trecut la Iaşi. La începutul acestei săptămâni ar fi trebuit să ajungă acolo şi iniţiatorul campaniei “Alege Oaia”, Petre Daea, dar acesta nu a mai participat. Mâine va fi ziua zero a caravanei, fiind şi Unirea lui Alexandru Ioan Cuza, 24 ianuarie. Am inclus mai jos o serie de fotografii de la eveniment şi avem şi detalii.

Peste 500 de oameni au participat chiar azi la lansarea campaniei “Alege Oaia”, în parcarea prefecturii din Iaşi. Mulţi veniseră pentru a îl întâlni pe ministrul agriculturii Petre Daea, dar acesta nu a mai ajuns la târg. La zecile de căsuţe montate în curtea prefecturii se puteau degusta vin fiert, preparate tradiţionale din oaie şi nu numai.

50 de standuri ale producătorilor se aflau acolo, cu brânzeturi şi cărnuri tradiţionale, siropuri, miere şi preparate locale. Ministrul Daea a fost înlocuit de un alt oficial, secretarul de Stat Dumitru Daniel Botănoiu, care a vizitat respectivele standuri. Deschiderea festivă a avut loc azi, 23 ianuarie între orele 12:00 şi 17:00, iar mâine, 24 ianuarie programul evenimentului este între orele 10:00 şi 17:00.

Participă producători din judeţele Iaşi, Botoşani, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Suceava. Berbec la proţap, tochitură de legume şi carne,colaci imenşi din zona Moldovei, unşi cu miere şi cele mai bune caşuri au putut fi gustate. Mâine sigur se lasă cu horă de Ziua Unirii Mici.

Sursa foto