Târgul „Alege Oaia” a debutat în acest weekend la Iaşi

1
1542

Programul „Alege Oaia” continuă în acest weekend, cu deschiderea unui târg sub acest nume la Iaşi. Are loc în parcarea Casei Pătrate şi aflaţi mai jos ce presupune. Ieşenii vor putea degusta preparate pe bază de oaie şi iniţiatorul programului, Petre Daea va ajunge la rândul său la târg.

Ministrul agriculturii va fi prezent la show marţi, iar evenimentul se prelungeşte şi dincolo de acest weekend până pe 24 ianuarie, inclusiv. Data nu e o coincidenţă, pentru că atunci e sarbătorită marea Unirea lui Alexandru Ioan Cuza. Ieşenii şi turiştii vor putea gusta pastramă, cârnaţi de oaie, dar şi brânzeturi ale deja legendarului animal promovat de Minister.

Teoretic ar fi trebuit să fie o „Piaţă de duminică”, un târg organizat în parcarea prefecturii, dar evenimentul a fost extins. Este un târg agroalimentar, care are ca rol promovarea consumului de preparate de oaie. În cadrul târgului vor fi deschise 16 căsuţe în faţa Casei Pătrate, plus alte 8 standuri în parcarea instituţiei. Pe lângă producătorii ieşeni participă şi invitaţi din Botoşani, Bacău şi Suceava.

Tocăniţa de oaie va fi gătită pe loc, plus se vor servi şi pastramă, cârnaţi, brânză, lapte, unt şi iaurt. Totul se desfăşoară între orele 09:00 şi 18:00. Luna trecută campania „Alege Oaia” promova utilizarea de carne de oaie la shaorma. Caravana cu acelaşi nume a ajuns în noiembrie la Cluj, unde ministrul a cumpărat papuci din piele de miel, o blană de oaie şi şosete din lână de oaie.

Sursa foto