Românii au căutat cel mai mult în Uber Eats „Seminţe Chia” şi „Humus”

0
1077

După ce am aflat ce au mâncat românii în weekendul de mini vacanţă de 1 decembrie/ Centenar, azi aflăm şi care au fost cele mai căutate preparate în Uber Eats în 2018. Serviciul de livrare de mâncare a debutat internaţional în 2015, în Toronto, iar acum se află în 290 de oraşe de pe glob. A intrat în România în ultimul an, iar pentru a realiza topul căutărilor la noi au fost luate în calcul 811.974 de căutări.

O să vă surprindă să vedeţi că lumea a început să manace mai sănătos în România anului 2018. Cel mai căutat termen a fost „Seminţe Chia”, urmat de „Humus” şi „Bulgur”. Ceva îmi spune că lumea le-a căutat în legătură cu Calif, Condimental sau mâncare libaneză. Pe locul 4 se află „Vegan” şi pe 5 „Tofu”. Sincer să fiu sunt puţine restaurante la noi care servesc preparate pe bază de tofu, deci sunt surprins.

În top se mai află şi „ghimbir”, „agave”, „trufe” sau „Kimchi” (o garnitură coreeană picantă, din legume fermentate). Aceste căutări au fost realizate în ultimele 6 luni şi cei de la Uber Eats Europa prezic că în următorul an o să fie în trend florile comestibile şi înlocuitorii cărnii, precum seitan sau hemul. La nivel european au fost analizate 191 de milioane de căutări, iar pe locuri fruntaşe se află „flori comestibile” şi alimentele sau băuturile pe bază de cânepă.

Scade totuşi popularitatea lui Jackfruit, un fruct exotic consumat de vegani ca alternativă la carnea de porc. Asta pentru că apar tot mai multe alternative la carne. Au scăzut şi predilecţiile pentru alimente pe bază de Matcha sau Aloe Vera, iar în 2019 o vom lăsa mai moale la nivel european cu îngheţata.