Câştigătorul Chefi la Cuţite sezonul 8 s-a aflat, după o luptă strânsă în finală

2
1618

Într-o emisiune care părea a nu se mai termina, am aflat în sfârşit cine e câştigătorul sezonului 8 din „Chefi la Cuţite”. E vorba despre Ionuţ Belei şi asta în ciuda zvonurilor că ar fi fost de fapt Roxana Blenche, informaţie scăpată în online cu câteva săptămâni în urmă.

Lupta a fost dură în marea finală, iar 11 chefi reputaţi au degustat preparatele celor 3 finalişti: Roxana Blenche, Maria Sandru şi Ionuţ Belei. Marele premiu este de 30.000 de euro, iar Ionuţ provenea, ca şi Maria de altfel din echipa lui Chef Sorin Bontea. Ionuţ are o poveste de viaţă impresionantă şi la 19 ani lucra în construcţii, ulterior ajungând într-o bucătărie din Germania. A spălat vase şi a tot învăţat până şi-a găsit loc în bucătărie alături de chefi.

Ionuţ vrea să revină în România alături de cei dragi şi a declarat într-un testimonial că s-a săturat de atâtea Crăciunuri petrecute în străinătate, departe de cei dragi. Ionuţ Belei are doar 25 de ani şi a fost încă de la început favoritul concursului. A fost cuţit de aur, dar şi-a alienat mulţi colegi prin atitudinea aroganta şi siguranţa de sine. În finală fiecare concurent a avut de gătit un meniu complet format dintr-un starter, un main course şi un desert, care a fost degustat de 11 chefi de marcă.

La startere s-au duelat următoarele preparate:

  • terina de foie gras cu cărbune vegetal, mousse de ficat de raţă, dulceaţă din coacă de lămâie, portocală şi fenicul, nuci spicy şi spumă de vin Porto (Ionuţ)
  • vitello tonnato, italian style cu sos miso, capere prăjite, orez expandat (Maria)
  • quenelle de homar aromatizat cu spumă de lime, gel de lime, coriandu şi unt caramelizat (Roxana)

În finală Ionuţ a gătit alături de Vlădut, Ragnar şi alţi foşti colegi de pe parcursul probelor.

Ionuţ a gătit Main Course undiţar cu veloute, caviar, baby morcov şi piure de lobodă. S-au mai gătit şi homar cu chipsuri de lime şi un sos pe bază de unt. Chef Antonio Pasarelli a declarat că nu prea a înţeles îmbinările. Rivalii lui Ionuţ au gătit Black cod cu sparanghel, crema de usturoi, baby mocovi şi bulete de arancini cu orez fiert. Arancini nu prea a fost apreciat în această combinaţie.

La desert Ionuţ a gătit biscuite de pricomigdale cu ganache de ciocolată albă şi neagră, coulis de zmeură, zmeură liofilizată şi foiţa de aur de 21 de karate. Rivalii săi au gătit Nougat Mousse cu Brittle de caramel, un mix de fructe şi spumă de grenadine. Mai puţin a impresionat cheesecake-ul cu ciocolata albă şi caramel cu alune şi polen.

A fost o ediţie pe cinste, reuşita în ciuda pandemiei şi sigur vom mai auzi de Ionuţ Belei.