Ce caută românii pe Google înainte de Paşte: drobul de miel Scărlătescu + altele

0
395

Suntem la doar ore distanţă de începutul mini vacanţei de Paşte şi duduie bucătăriile din toată ţara. Se fac cozonaci, se înroşesc ouă şi se pregăteşte drob. Cu această ocazie ne-a sosit o analiză cu privire la căutările românilor pe Google înainte de Paşte. Interesul începuse să crească chiar cu o lună înainte, când se căutau pe Google felicitări şi urări de Paşte, prăjituri şi cum va fi vremea de Paşte. Apoi căutările au devenit tot mai aplicate…

În ultimele 7 zile românii au căutat via motor de căutare când se vopsesc ouăle sau antreuri de Paşte, dar şi ce tradiţii se practică de această sărbătorea. Unii au fost curioşi de semnificaţia mielului de Paşte, iar în acest an, având o vacanţa şcolară foarte lungă în aprilie, căutările legate de Paşte au vizat şi “când va începe şcoala”.

Iată cele mai populare căutări legate de “Paşte” din ultima săptămână (21-28 aprilie 2021):

  • Când se vopsesc ouăle de Paşte
  • Când începe şcoala după Paste
  • De ce se taie miel de Paşte
  • Antreuri de Paşte
  • Semnificaţia mielului de Paşte
  • Urări de Paşte
  • Salată boeuf Paşte

Mielul pare să fie punctul central al mesei pascale. Anul acesta Chef Cătălin Scărlătescu este foarte popular în căutări când vine vorba de pregătirea mielului. Printre cele mai populare căutări pe web legate de acest tip de preparate se numără “drobul de miel Scărlătescu”, “friptură de miel Cătălin Scărlătescu” şi “ciolan de miel Scărlătescu”. Românii au căutat intens şi reţetă de cozonac a lui Alex Cîrţu, reţetă de saksuka turcească, pască fără aluat şi cea poloneză. Nu au lipsit clasicele precum reţetă de cozonac cu vechime din cartea de bucate a Sandei Marin.

Au crescut şi căutările după cuvântul “iepuraş”, dar şi după “ouă marmorate cu foi de ceapă”. Google Arts & Culture are o colecţie de dedicată cu obiceiuri din toate zonele unde se sărbătoreşte Paştele, de la decorarea copacilor în Germania şi Austria la vânătoarea de ouă şi Mona de Paccua din Spania sau defo dabo în Etiopia.

Datele provin din Google Trends şi instrumente interne Google şi permit realizarea unor analize complexe suplimentare.