Am încercat Whopperi şi Nuggets Plant-Based de la Burger King (Meniu vegetarian)

0
4910

La început de aprilie, într-o criză de lipsă de inspiraţie şi blazare cu privire la mai tot ce puteam comanda de pe Bolt Food, mi-a sărit în ochi oferta Burger King. Pe atunci abia lansaseră meniurile Plant-Based şi am zis să încerc ceva mai sănătos, mai vegetarian, un whopper şi nuggets bazate pe plante.

Plant-Based Nuggets

Aceste nuggets arată ca orice nugget sau finger food generic de la magazin, doar că având o crustă cam groasă. E mai mult crustă decât „carne”, dacă e să fiu sincer. Sunt şi foarte sărate şi uşor amare aceste bucăţele, gustul de soia simţindu-se destul de puternic. Dacă ai mâncat şniţele de soia la vreo ofertă de supermarket, ar trebui să ştii la ce să te aştepţi.

Plant-Based Whopper

Acest whopper arată ceva mai convingător, cu o chiftea care imită binişor carnea. Sandvişul include o chiftea realizată de The Vegeterian Butcher, integrand proteină vegetală, pe bază de soia. Alături găsim şi roşii, salată, maioneză, ketchup, castraveţi muraţi şi ceapă. Toate într-o chiflă cu seminţe de susan. Chifteaua este pregătită pe acelaşi grătar cu flacără cu cele clasice din carne, deci veganii cu principii puternice ar putea să nu o aprecieze.

Ştiu că ingredientele arată cam dezlânat în fotografiile mele, dar transportul de la delivery e de vină, aş zice. Chifteaua m-a convins mai mult decât nuggets-urile de mai sus: are consistenţă, e cărnoasă, se simte gustul de preparat pe grătar, dar o simt mai puţin „sângeroasă”, mai puţin fibroasă decât carnea de vită. E mai light, mai spre o carne de pui, curcan, peşte, dacă e să o compar. Vita are acele „granule”, fibre cărnoase pe care le simţi între dinţi când o mesteci.

Cu ochii închişi ai cred că mănânci un whopper de vită amestecată cu pui, să zicem. Personal nu aş mai include şi ketchup şi roşii, gusturile dublându-se cumva. Poate ar fi mers mai bine un sos BBQ, pentru a potenţa gustul de „făcut la grătar”. Prea multă ceapă pentru gustul meu şi prea puţină maioneza parcă.

Iar pentru cei la dietă, caloriile sunt cam la fel: în jur de 500-600, ca la un whopper normal. Reţineţi că puteţi să solicitaţi înlăturarea maionezei, dacă vreţi să fie totul vegan.

Concluzie

Dacă nu ai mai mâncat whopperi până acum, ai putea fi păcălit că savurezi un sandviş cu carne, e drept una mai light decât vita. Dacă ai mâncat de minim 3 ori vei prefera originalul. La nuggets mai e de lucru, prea sărat şi amar pentru gustul meu, prea multă crustă. Un sos le-ar salva pe ambele preparate Plant-Based.

Meniul Plant-Based Whopper costă 27.9 lei, iar cel cu Nuggets costă 22.9 lei. Include şi suc de 330 ml şi o porţie mică de cartofi. Dacă vrei doar whopperul fără meniu, costă 17.9 lei, iar nuggets-urile costă 12.9 lei singure.

Am comandat cu: