Cea mai scumpă sticlă de whisky din lume? Un Macallan Valerio Adami vândut la 1.1 milioane de dolari

0
2356

Dacă vi se părea răsfăţ un whisky de 200 de euro, staţi să vedeţi ce record am găsit astăzi. O sticlă de whisky Macallan Valerio Adami din 1926 a fost vândută la licitaţie contra sumei de 1.1 milioane de dolari. Un colecţionar privat din Asia a plătit suma respectivă prin telefon.

Acesta este un whisky scoţian de cea mai bună calitate, iar licitaţia a fost organizată de către casa Bonhams. Există doar 12 sticle în lume cu eticheta artistului italian Adami, iar sticlele de gen sunt colecţionate pentru raritatea lor. Nu sunt cumpărate pentru a fi băute, ci păstrate pentru colecţii. Adami şi Peter Blake au fost contractaţi de către Macallan pentru a realiza etichetele sticlelor rare cu decenii în urmă.

Artiştii sunt cunoscuţi pentru crearea coperţii albumului Beatles „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Macallan Valerio Adami a fost distilat în 1926 şi îmbuteliat în 1986, fiind considerat „Sfântul Graal al whisky-ului”. Valerio Adami este un pictor în vârstă de 83 de ani cunoscut pentru imaginile sale colorate şi contururile sale cu linii negre. Nu se ştie câte dintre sticlele originale încă mai există.

O poveste interesantă o are una dintre sticle, care ar fi fost distrusă de cutremurul din Japonia din 2011, iar cel puţin o altă sticlă a fost deschisă şi băută.