Cel mai bun sushi şi sashimi din Bucureşti în 2018 alese de Restocracy: Argentine e câştigătorul!

0
2315
Topul Mancarurilor 2018, finala Sushi si Sashimi- Argentine (02.04.2018)

Restocracy îşi continuă decernările de premii pentru cele mai bune restaurante din Bucureşti pe 2018, specializate pe anumite preparate. În ultima săptămână am aflat cine face cel mai bun foie gras, cele mai bune paste şi cel mai bun risotto, iar acum trecem la preparate asiatice. Restocracy a desemnat Argentine drept localul cu cel mai bun sushi şi sashimi.

Această a treia finală s-a axat pe Sushi, Sashimi, Ramen şi Udon, cu câte o subcategorie separată pentru fiecare. La categoriile Sushi şi Sashimi restaurantul Argentine a ieşit câştigător. Acesta se află în Parcul Herăstrău şi cheful Cătălin Petrescu se ocupă de meniul său. Această alegere a fost o surpriză, respectiva locaţie nefiind chiar port stindardul mâncării asiatice.

O menţiune specială a obţinut şi Somonul sălbatic de la Yoshi, în vreme ce menţiunea „hors concours” pentru Ambianţă japoneză intactă a ajuns la Yuki. Juriul a inclus experţi japonezi, dar şi persoane care au trăit mult în Japonia şi cunosc bine cultura şi gastronomia de acolo. Iată cum arată restaurantele admise în preselecţie:

  • Argentine (sushi, sashimi şi ramen (ramen hors carte)
  • Benihana (sushi, sashimi, ramen şi udon)
  • Edo Garden (sushi şi sashimi)
  • Ginger Sushi Bar & Lounge (sushi şi sashimi)
  • Kanpai Bistro (sushi, sashimi, ramen şi udon)
  • SushiRoom (sushi şi sashimi)
  • Yoshi (sushi, sashimi, ramen şi udon)
  • Yuki (sashimi, ramen şi udon)
  • Zen Sushi (sushi, sashimi, ramen şi udon)
Topul Mancarurilor 2018, Ginger Sushi Bar & Lounge (Sushi, Sashimi) – finala, 28.03.2018

La Sushi au ajuns în finală Argentine, Ginger şi Sushiroom, la Sashimi Ginger, Yoshi şi Argentine, iar la Ramen şi udon Kanpai, Yuki şi Zen Sushi. Juriul a fost prezidat de către Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România. Având în vedere că acum 10 sau 15 ani conceptul de sushi nici nu era cunoscut cum trebuie în Capitală, pot zice că am făcut salturi foarte mari la extinderea bucătăriei internaţionale de la noi.