Cel mai bun foie gras din Bucureşti este cel de la L’Atelier conform premiilor Restocracy

1
3084

După ce am aflat cine face cele mai bune paste din Bucureşti, dar şi cel mai bun risotto în cadrul galei Restocracy, e acum momentul să aflăm cine face cel mai bun foie gras din Capitală. Celebrul preparat de lux, pregătit din ficat de raţă sau gâscă pusă la îngrăşat este apreciat de gurmanzii şi experţii gastronomi din toată lumea.

În 2018 onoarea titlului de „Cel mai bun foie gras” le revine celor de la L’Atelier, restaurant aflat în cadrul hotelului Epoque. Aceasta este cea de-a doua finală din 2018, după cea cu paste şi risotto, iar câştigătorul a fost numit cu unanimitate din partea juriului.

Cheful Samuel Le Torriellec este responsabil de restaurantul premiat. Mai jos aveţi lista cu restaurantele înscrise în aceeaşi categorie şi ajunse la preselecţie:

  • AV8
  • Ici et La
  • Joseph by Joseph Hadad
  • L’Atelier
  • La Cantine de Nicolai
  • La Cave de Bucarest (hors carte)
  • Le Bistrot Francais
  • Poesia

În finală au ajuns doar 3 restaurante, L’Atelier, La Cantine de Nicolai şi Le Bistrot Francais. Restocracy a ţinut să sublinieze că se simte faptul că restaurantele din Bucureşti au făcut progrese foarte mari în ultima vreme. Se mănâncă la noi la fel de bine că în multe capitale din Europa. A se remarca în galeria Restocracy modalităţile diferite de prezentare pentru foie gras în funcţie de restaurant.

Unii îl prezintă împreună cu garnitură, paste sau legume, alţii sub forma unui „bloc” multistratificat din carne cu multiple sosuri lângă.

Sursa foto