Cel mai mare Festival Pescăresc are loc în acest weekend în Parcul Naţional din Bucureşti

0
1669

Unul dintre cele mai populare alimente din post este peştele, care are un festival dedicat inaugurat în Bucureşti odată cu Buna Vestire din weekend. E vorba despre Festivalul Pescăresc, cel mai mare de profil, desfăşurat în Parcul Naţional din Capitală. Peste 100 de sortimente de peşte vă aşteaptă acolo.

O tonă de fructe de mare a fost pregătită pentru vizitatori şi peste 10.000 de porţii de peşte vor fi pregătite de cei mai talentaţi bucătari. Se pot degusta de pe 22 până pe 24 martie inclusiv în Parcul Naţional. Veţi putea încerca borş de peşte, storceag, păstrăv şi crap la proţap, dar şi preparate inedite. Mă gândesc la zacusca de peşte, dar şi la vinegreta din păstrăv, plăcintele cu peşte, crochetele şi chifteluţele.

Sunt şi hamsii şi scoici, dar nu lipseşte nici caracatiţa la grătar, cabanosul de somon sau trăzniţii mititei din peşte. Sărmăluţe din peşte cu mămăliguţă completează lista, alături de usturoi şi lămâie. În acea tonă de fructe de mare se află raci, midii, fructe de mare şi va fi pregătită şi o mega paella cu fructe de mare pentru iubitorii de mâncare tipic spaniolă.

Sunt şi calamari, rechin, peşte spadă şi chiar scoici, pentru cei care vor ceva mai rar. Rapane ecologice culese direct din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane sau la ceaun completează lista. Vor avea loc şi concerte de muzică tradiţională, dar şi concursuri culinare, ce includ şi degustare şi prezentare a preparatelor.

Chiar dacă peştele e vedeta, puteţi să „stingeţi” cu plăcinte dobrogene cu brânză, poale-n brâu moldoveneşti, dar şi cozonaci, dulciuri, afumături, pastramă şi nelipsitul vin sau ţuica fiartă. Cei mici au un parc de distracţii amenajat special, iar cei mari vor putea dansa pe muzică etno, pop, folclorică sau asculta tarafuri din toată ţara.