ChocoIaşi, festivalul de ciocolată artizanală din Iaşi a fost inaugurat de Valentine’s Day

0
1350

Unul dintre cadourile clasice de Ziua Îndrăgostiţilor este cutia cu bomboane de ciocolată. Astfel nu ne miră să aflăm că au început târgurile de dulciuri, precum cel care a fost inaugurat ieri în Iaşi. E vorba despre ChocoIaşi, axat pe ciocolată artizanală şi desfăşurându-se între 14 şi 17 februarie.

Văd că posterul bifează cele mai de succes bomboane şi preparate din ciocolată, de la Ferrero, la Kinder Bueno, inimioare acoperite cu ciocolată şi multe altele. ChocoIaşi este primul festival de ciocolată artizanală din Iaşi, care a invitat îndrăgostiţii de toate vârstele să deguste cele mai dulci preparate. Sunt prezenţi producători de ciocolată artizanală din Belgia, România, Republica Moldova şi Italia.

Inspiraţia ar fi provenit după o vizită a organizatorului la o ciocolaterie din Belgia. Festivalul se desfăşoară la mall-ul Palas Iaşi (Atrium/ parter) şi include reprezentanţi a multiple ciocolaterii, cofetării şi cafenele locale. O prezenţă specială este cea a unui producător de ciocolată artizanală din Belgia, zona Flamandă, care a trimis produsele sale cele mai bune la Iaşi.

Publicul poate cumpăra şi degusta praline, prăjituri, caramele, tablete de ciocolată cu miere, cu zmeură, migdale şi chiar cu ardei iute. Din Republica Moldova vine ciocolata cu fructe uscate, cu seminţe şi nuci învelite în ciocolată. Este şi un stand special cu bomboane Bucuria şi cumva s-a strecurat şi un stand cu bere artizanală pe acolo, Urban Brewer din Sibiu.

Îndrăgostiţii mai pot cumpăra şi trandafiri criogenaţi, care îşi păstrează frumuseţea un deceniu.