Cluj va avea un nou mall: locație, detalii și planuri

0
329

În județul Cluj, localitatea Florești este pe cale să primească un nou punct de atracție comercială. Consilierii locali au aprobat în unanimitate planul pentru construirea unui mall pe amplasamentul fostului târg auto de la ieșirea din Florești spre Gilău, mai exact pe raza localității Luna de Sus.

Proiectul, susținut de s.c. AWA Comert International s.r.l., prevede realizarea unei clădiri cu funcțiuni mixte, incluzând spații comerciale, depozite, birouri și zone de producție. Investiția va transforma terenul de aproximativ 74.000 mp într-un hub modern de shopping și servicii.

Accesul la noul mall se va face atât din strada Mihai Eminescu, cât și din DN1/E60, asigurând o conectivitate excelentă pentru vizitatori. Clădirea va avea mai multe niveluri, iar planul funcțional detaliat include:

  • Subsol (1-2) – parcări și spații tehnice necesare funcționării mall-ului;
  • Parter + 3 Etaje – zone comerciale, birouri, spații administrative și de producție, plus servicii adiționale.

Cu peste 3.000 de locuri de parcare, majoritatea subterane, noul mall promite să devină un punct de referință pentru locuitorii din zonă. Proiectul a fost deja aprobat și de Consiliul Județean Cluj, arhitectul șef Claudiu Salanță subliniind că înălțimea clădirii va putea ajunge până la 40 de metri.

Salanță a adăugat că, fiind o zonă nelocuită, noua clădire va putea fi un reper vizibil de pe autostradă, subliniind importanța unui design arhitectural atent. El a recomandat continuarea proiectului cu o atenție deosebită la detalii, pentru a asigura o integrare urbanistică armonioasă.