Colecție de vinuri lansate în premieră de cramele Castel Mini și Liliac; Iată ce sortimente include seria Tandem

0
600
Tandem

Colaborări neașteptate se întâmplă iată și în lumea vinurilor, acolo unde fix astăzi avem un asemenea anunț. Cramele Liliac și Castel Mimi lansează în premieră seria de vinuri Tandem. Aceasta unește experiența și tradiția a două vinării din România și Republica Moldova.

Colecția Tandem reprezintă o reuniune dintre tradiția moldoveneasă și transilvăneană prin vinificație. Îmbină tehnologii de ultimă generație, cât și experiența cumulată de sute de ani a celor două crame. Parteneriatul în cauză a implicat și o investiție comună pentru lansarea noii colecții de vinuri, care se ridică la 300.000 de euro.

Tandem

Cele două crame doresc să acopere piața din România, unde se așteaptă la o creștere naturală de 50% pe an. Țelul este vânzarea a 60.000 de sticle în primul an de la lansare. Suntem informați că în spatele colecției de față a stat o prietenie dintre managerii cramelor, foști colegi de facultate.

Tandem

Ei au decis să-și unească experiența pentru a crea o colecție de vin premium care să simbolizeze prietenia și colaborarea. Tandem include 3 sortimente unicat de vin: roșu, rose și alb.

Vinuri din colecția Tandem:

  • Tandem roșu: cuplaj complex de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră din inima Moldovei. Este produs conform celor mai frumoase tradiții ale vinăriei Castel Mimi din soiurile Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Buchetul aromatic este dominat de nuanțe de prune uscate, smochine și brândușe. Gustativ pot fi savurate senzații de cireșe sălbatice și mure, cu o atingere ușoară de ciocolată neagră în postgust, pe când corpul plin și rotund este susținut de tanini copți și picanți.
  • Tandem Rose: un rose impecabil produs 100% din struguri Merlot, cu originile în notoria regiune viticolă a Moldovei și care poartă cu mândrie semnătura Castel Mimi. Oferă un buchet fin cu arome de fragi și caise. Gustativ se resimt note de grapefruit, rodii și zmeură. Postgustul este proaspăt, cu un final fructatși de durată.
  • Tandem Alb: Un cupaj extraordinar din soiuri internaționale (Sauvignon Blanc) și autohtone (Fetească Regală), produs în inima Transilvaniei de crama Liliac. Reprezentativ pentru terroir-ul transilvănean, acesta se remarcă prin prospețimea și aciditatea ridicată, specifice zonei viticole Lechința. Prezintă note de soc și citrice, pe când buchetul gustativ crocant și puternic fructat îl face un vin ușor de savurat.

Noua colecție se va regăsi pe rafturile retailerilor mari prezenți pe piața din România. Pentru anii următori se ia în vedere și exportul de către cramele Liliac și Castel Mimi.

  • Vin Alb Liliac Tandem, Sec, 0.75l: 34,51 lei
  • Vin Rose Liliac Tandem, Sec, 0.75l: 35,2 lei