Selgros organizează alături de Reţeaua Naţională a Băncilor de Alimente o colectă de produse pentru refugiaţii din Ucraina

0
639

Selgros Cash & Carry a anunţat un parteneriat cu Reţeaua Naţională a Băncilor pentru Alimente din România, organizând o campanie de colectare de produse în beneficiul refugiaţilor din Ucraina.

Această activitate de colectare de alimente şi produse pentru refugiaţi are loc în 13 magazine Selgros din Bucureşti Băneasa, Braşov, Cluj-Napoca, Suceava, Iaşi, Bacău, Oradea, Timişoara, Galaţi, Brăila, Constanţa, Baia Mare, Bistriţa. Clienţii magazinelor pot dona în locuri special amenajate alimente neperisabile sau cu termen mai lung de valabilitate. Se pot dona şi produse de igienă pentru adulţi şi bebeluşi, necesare pentru nevoile de bază.

Toate produsele colectate vor fi distribuite de către Băncile Regionale pentru Alimente organizaţiilor ce au ca beneficiari persoanele refugiate. Băncile pentru Alimente sunt organizaţii non profit care colectează şi distribuie ONG-urilor partenere produsele pe care producătorii, importatorii, distribuitorii, retailerii sau clienţii le donează.

Selgros are în ofertă în acest moment peste 50.000 de articole alimentare şi nealimentare, iar peste 1000 de furnizori colaborează cu această firmă. Selgros Cash & Carry România este un mare jucător pe piaţa de retail de la noi, cu o reţea formată din 23 de magazine şi o platformă logistică. Are 4500 de angajaţi la nivel naţional, fiind un angajator important.

Rețeaua Băncilor pentru Alimente este prezentă la nivel național în toate regiunile din România și reunește astăzi nouă Bănci Regionale care activează la București, Cluj-Napoca, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Galați, Craiova. Obiectivul asumat al Băncilor este acela ca alimentele și produsele nealimentare considerate surplusuri, în care au fost investite resurse materiale și muncă, să nu ajungă pierderi sau risipă, ci să fie consumate de către cei aflați în dificultate și care nu au putere de cumpărare