Comunităţile Slow Food se întâlnesc la Sibiu în perioada 22-24 martie

0
255

Mişcarea internaţională Slow Food va avea un eveniment dedicat în România în perioada următoare. Slow Food în România are loc între 22 şi 24 martie la Sibiu şi este prima întrunire de acest tip de la noi.

“Slow Food” este o mişcare internaţională, activă în peste 160 de ţări. Persoanele înscrise în această mişcare militează pentru protejarea de resurse şi patrimoniu local. Ideea este de a folosi şi consuma doar mâncare locală şi de sezon. 13 comunităţi Slow Food din România se vor reuni pentru prima oară de la înfiinţarea acestui concept.

Slow Food este şi o organizaţie care promovează mâncarea locală şi tradiţională. Era fondată în Italia în 1986 şi s-a răspândit global. Este opusul fast food şi încurajează colaborarea cu fermierii şi beneficiile ecosistemelor locale.

Seria de evenimente debutează pe 22 martie, cu o conferinţă tematică, sub numele de “Slow Food şi Slow Travel”. Are loc între orele 15 şi 18 la Casa Artelor. Apoi pe 23 martie vă aşteaptă în aceeaşi locaţie produsele simbol ale comunităţilor Slow Food de la noi.

Pe 24 martie are loc la Muzeul din Dumbrava Sibiului o serie de ateliere culinare şi un tur de cultură gastronomică. Se va desfăşura între orele 11 şi 14. Din ce am înţeles aceste evenimente nu fac totuşi parte din proiectul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Un exemplu de preparat inedit de încercat la eveniment este “jufla”, o prăjitură cu cânepă din Moldova.