Consumul de ciuperci ar putea fi modalitatea inedită prin care poți reduce depresia

0
725
Ciuperci

Dacă suferiți de depresie și vă aflați în căutarea unei metode de reducere a acestei stări, atunci ați putea începe să consumați ciuperci. Ei bine da, acesta este rezultatul dezvăluit în cadrul unui studiu al Universității Penn State. Mai multe detalii despre beneficiile consumului de ciuperci avem în rândurile de mai jos.

În primul rând aflăm că ciupercile sunt cunoscute și drept un super-aliment grație beneficiilor pentru sănătate. Cheia către acest potențial beneficiu este un antioxidant potent numit egrotionină care ajută la protejarea corpului. Dintre toate alimentele care conțin acest antioxidant, ciupercile sunt cea mai bogată sursă.

După cum bine știm, există o mare varietate de ciuperci care se diferențiază prin formă și culoare. Aflăm că ar putea fi multipli compuși în diferite ciuperci care pot reduce sau preveni anxietatea și depresia. Consumul de ciuperci a fost asociat și cu un risc scăzut de cancer.

Revenind la studiu, acesta include date ce implică sănătatea mentală și dieta și a implicat peste 24000 de adulți din SUA. Datele au fost colectate în perioada 2005 – 2016. Analiza lor arată că oamenii care au consumat ciuperci aveau risc mai scăzut de depresie. Asta ar putea fi datorată antioxidantului egrotionină.

Au existat și alte studii care au legat antioxidanți cu prevenirea dezoltării de tulburări de sănătate mentală precum depresia și schizofrenia. De asemenea, alți compuși din ciuperci ar putea ajuta la susținerea sănătății mentale. Cercetătorii sugerează că nivelul mare de egrotionină – pe care corpul uman nu le poate sintetiza de unul singur – poate reduce stresul oxidativ din țesuturile și celulele corpului, contribuind la scăderea simptomelor depresiei.