Castel Mimi sărbătorește 5 ani de la redeschidere! Cea mai spectaculoasă cramă din Republica Moldova a înregistrat un număr de peste 200.000 de vizitatori

0
615
Castel Mimi
Castel Mimi sărbătorește 5 ani de la redeschidere! Cea mai spectaculoasă cramă din Republica Moldova a înregistrat un număr de peste 200.000 de vizitatori

Castel Mimi este primul chateau vinicol din Moldova. A fost fondat în 1893 de către Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei Țariste și un ilustru vinificator al secoului XX. Crama Castel Mimi sărbătorește astăzi 5 ani de la redeschidere. Unul dintre cei mai mari producători de vin din Republica Moldova este prezent și pe piața din România. 30 de vinuri sunt disponibile în magazinele Kaufland și Mega Image din orașele București, Brașov, Cluj și Timișoara. Totodată, vinurile se găsesc și în magazine online precum eMAG sau Rafinat.ro.

Castel Mini Wine & Resort a fost redeschis în anul 2016. Se întinde pe o suprafață de 10 hectare și include spații pentru evenimente și conferințe, restaurant, săli de degustare, o galerie de artă și spații de cazare. În curând, Castel Mimi va deschide și un Wine Spa, transformând locația într-un resort unic în regiune. Vor fi astfel oferite servicii complete: tururi vinicole cu degustare, cât și servicii hoteleriere tematice și SPA.

Se pare că dintre cei 30.000 de turiști care vizitează locația anual, 27% sunt români. De asemenea, aflăm că în ultimii 5 ani, Castel Mimi a înregistrat un număr de peste 200.000 de vizitatori. Anul 2020 a fost finalizat de către companie cu o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Investițiile viitoare se vor orienta spre finalizarea Wine Spa, mărimea spațiului de cazare, promovarea turismului autohton și chiar extinderea exportului în România. Totodată, vor fi plantate și 200 de hectare de viță-de-vie, iar capacitățile de îmbuteliere și depozitare vor fi mărite.

Adrian Trofim, General Manager Castel Mimi Wine & Resort, a declarat:

„În cei 5 ani de la redeschidere, Castel Mimi a fost vizitat de peste 2.000 de turiști lunar, care au luat parte la evenimentele pe care le desfășurăm aici. Anual, organizăm la Castel Ziua Rosé în mijlocul verii, VinOPERA în Septembrie și Ziua Vinului în toamnă, alături de multe alte evenimente pentru comunitate, dar și private.

La Castel, turiștii se pot bucura și de primul restaurant de fine dining din regiune, cu preparate specifice, din ingrediente provenite numai de la producători locali. Printre proiectele îndrăznețe la care mai lucrăm se numără și primul Wine SPA din țară, pe care sperăm să-l deschidem în curând pentru cât mai mulți iubitori ai vinului și turismului local.

Castel Mimi reprezintă pentru noi o adevărată valoare care rezistă în timp, reunind atât tradiția, cât și noile tendințe în materie de turism viticol.”

Cel mai cunoscut vin Castel Mimi este Roșu de Bulboaca. Acesta este disponibil și în România și a câștigat multiple premii la nivel național și internațional. În 2020 acesta primea Grand Gold în Cadrul Sélections Mondiales Des Vins în Canada, iar în 2021 s-a clasat pe locul 2 în Top 50 în cadrul aceleiași competiții.

Vinul deține și medalia de aur de la Vinarium Bucharest, alături de Berliner Wein Trophy. În cadrul competițiilor poloneze Galicja Vitis și Vinarium IWC, acesta a fost premiat cu medalii de aur. Acest sortiment este disponibil și în oferta eMAG. În cazul în care doriți să îl încercați, îl găsiți aici!