Crăciunul în Bistriţa-Năsăud înseamnă 3 zile de tradiţii, ateliere si colinde

0
1306

Cine vrea să simtă Crăciunul neaoş şi pur, tradiţional românesc va putea participa la evenimentele marca „Crăciun în Bistriţa Năsăud„. Acestea se vor desfăşura între 20 şi 22 decembrie 2018, la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Totul se petrece în curtea Muzeului Judeţean, unde se va invoca magia Crăciunului de altă dată. Va avea loc şi o pomană a porcului, fiind perioada de Ignat şi există şi sesiuni de gătit cu bucătari experţi, plus ateliere de gătit cornuleţe cu silvoiţă. Silvoiţa este un gem de prune, iar ingredientul secret al cornuleţelor este unsoarea, adică untura. E în program şi o Paradă a Brăduţilor pentru Vise Împlinite 2018. Sunt şi expoziţii foto, concursuri, workshopuri şi multe alte surprize.

Joi 20 decembrie are loc tăiatul porcului şi pregătirea bucatelor/pomana porcului în jurul orei 12:00. De la prânz şi până seara se ţine Târgul de Produs în Bistriţa-Năsăud. La ora 13:00 are loc concursul culinar pentru reprezentaţii presei. Se strâng şi cete de colindători, precum Flori Dumitrene, Balada, Măgureanu, Urmaşii Grănicerilor şi La Poale de Tibles.

Musafirii vor fi primiţi cu pită, sarmale, colaci, plăcinte, cozonaci şi palincă.