Concursul de Căsuţe de Turtă Dulce de la Stockholm a fost câştigat de acest preparat

0
1451

Nu ştiu voi ce aţi făcut în ultimele zile sau ce fel de competiţii sportive aţi urmărit, dar eu am fost cu ochii pe rezultatul de la Concursul de Căsuţe din Turtă Dulce. Da, aşa ceva există şi are loc în Suedia, la Stockholm. Iar preparatul câştigător îl vedeţi în articol.

Surpriza a fost faptul că marele câştigător e un cofetar amator, Jacqueline Broms. Aceasta şi-a adjudecat trofeul „Premiul Publicului” duminică, 16 decembrie. Concursul de căsuţe de turtă dulce are loc anual în Stockholm. Tânăra de 21 de ani a pierdut mult timp căutând designul ideal pentru produsul său de cofetărie. Rezultatul este o casa cu 6 laturi şi cu elfi din marţipan, plus balustrade din glazură.

Concursul a avut loc la ArkDes, Centrul Suedez pentru Arhitectură şi Design. 153 de persoane au participat şi doar una a plecat acasă cu marele trofeu. Competiţia începea în anul 1990, iar tematica de acest an a fost „luxul”. Sute de fani şi curioşi s-au înghesuit să vadă de aproape construcţiile din turtă dulce.

Unele erau de-a dreptul realizări arhitecturale moderne şi cineva chiar a creat o casă de marcă din turtă dulce, aproape in mărime naturală. Toate aceste creaţii vor fi expuse la ArkDes până pe 6 ianuarie. Am văzut şi câte un foişor ici şi colo, o cabană cu glazură ca zăpadă şi chiar un zgârie nori. Mulţi au înscris brăduţi şi omuleţi, cineva un turn Eiffel şi altcineva o casă multicoloră din poveşti.

E fantastic felul în care arată zăpada şi detaliile coloanelor de susţinere.