Cramele Recaş devin partener principal al Timişoarei – Capitală Europeană a Culturii în 2023

0
622

Timişoara a devenit Capitală Europeană a Culturii în 2023, lucru marcat cu un concert spectaculos în această primăvară. În plus, Cramele Recaş au devenit partener principal al proiectului. Proiectul implică transformarea Capitalei Banatului şi de a face anul 2023 o experienţă memorabilă pentru artişti, promotori ai culturii, turişti şi iubitori de artă de pe tot globul.

Cramele Recaş anunţă dorinţa de a îşi investi energia, resursele, creativitatea şi încrederea în puterea culturii, de a crea comunităţi vibrante de idei, principii şi valori. Dorinţa sponsorului este de a transforma acest moment istoric într-o construcţie durabilă. Partenerul susţine efervescenta viaţă culturală a capitalei Banatului şi Europei, industria creativă independentă, iniţiativele artistice originale şi captivante, dar şi talentele locale.

Prin parteneriatul cu cel mai important proiect al anului 2023, Timişoara – Capitală Europeană a Culturii, Cramele Recaş îşi consolidează postura de lider regional în susţinerea culturii şi turismului românesc. Deschiderea oficială a calendarului cultural european la Timişoara a avut loc între 17 şi 19 februarie 2023 şi conform datelor oficiale, la cele peste 100 de evenimente artistice programate în 3 zile au participat aproximativ 60.000 de oameni.

Cramele Recaş ocupa primul loc pe piaţa vinurilor din România, conform cifrei de afaceri, fiind şi cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România. Vinificatorii Cramelor Recaş, Hartley Smithers (Australia) şi Nora Iriarte (Spania), au fost incluşi în anul 2020 în clasamentul celor mai buni 100 de vinificatori de la nivel mondial. Tradiţia vinificaţiei bănăţene e definită de acest brand.

Program cultural oficial TM2023 este în continuă actualizare şi poate fi consultat aici. Veţi găsi comunicări oficale din partea partenerului Cramele Recaş aici.