Cum a arătat meniul vegan de la Globurile de Aur 2020

1
1123

Pe lângă discursul absolut comic al lui Ricky Gervais, Globurile de Aur ediţia 2020 s-a viralizat pentru meniul său vegan. Am înţeles că Joaquin Phoenix, câştigător al Globului pentru „Joker” ar fi făcut parte din cei care au pus presiune pe organizatori pentru implementarea acestui meniu. Ce s-a mâncat şi băut la ceremonie aflaţi mai jos.

Ediţia cu numărul 77 a Golden Globe Awards a avut loc pe 5 ianuarie 2020, iar meniul a fost unul destul de simplu şi minimalist, specific unei cine uşoare. A avut aperitiv, entree şi desert. S-a băut cafea (inclusiv decaf) şi ceaiuri din ierburi, dar şi şampanie Moet & Chandon din anul 2008. A fost servit şi un vin Malbec din 2017 şi un Chardonnay din 2018. În spatele meniului pe care îl vom lista mai jos a stat Executive Chef Matthew Morgan, iar de deserturi s-a ocupat Pastry Chef-ul Thomas Henzi.

Iată lista completă a preparatelor:

Aperitiv:

Supă aurie de sfeclă răcită: fistic, sfeclă, ulei de citrice, seminţe de ştir, salată micro chervil

Antreuri:

„Scoici” King Oyster Mushroom: risotto cu ciuperci sălbatice, mini varză de Bruxelles verde şi mov la grătar, morcovi şi muguri de mazăre

Desert:

Vegan Opera Dome: Ciocolată Brilliance, Crumble de Praline Guanaja, alune de pădure caramelizate, fructul pasiunii crocant

Prin acest meniu vegan a fost transmis un semnal de conştientizare a poluării şi încălzirii globale în legătură cu incendiile din Austarlia. În general se servea pui şi peşte pregătit fabulos la aceste cine. O echipă de 11 chefi, 120 de membri ai staff-ului, 50 de barmani, 160 de stewarzi şi 250 de chelneri au fost prezenţi la ceremonie şi after party. S-a încercat şi eliminarea sticilelor de plastic şi a altor obiecte din plastic.

Sursa foto